Den forbandede kræftsygdom

Af
Jan Køpke Christensen

Fhv. fmd. for Folketingets Sundhedsudvalg

Storegade 19

Løjt Kirkeby.

Flere danskere overlever heldigvis kræftsygdommen. Det er meldingen fra diverse medier, herunder Berlingske. Det kan vi absolut være lykkelige for.
Når man først har haft denne forbandede sygdom tæt inde på livet, glædes man over den positive oplysning. 
Derfor et det dejligt at politikerne vægter bekæmpelsen af kræft højt. Under VK-regeringen fulgtes derop på Kræftplan I og gennemførte Kræftplan II samt Kræftplan III.

Men vi ved også, at antallet af kræftpatienter vil stige de kommende år. Det skal vi være klar til at håndtere, og derfor er det positivt at fx Venstre i efteråret fremlagde deres bud på en Kræftplan IV.
Der er altså markante forbedringer af hele kræftområdet. Flere danskere overlever i dag en kræftsygdom, behandlingskvaliteten er blevet løftet, og hele indsatsen har bevirket kortere ventetid og bedre sammenhæng i udrednings- og behandlingsforløbet. Det har krævet en enorm og anerkendelsesværdig indsats fra sundhedssektorens dygtige ansatte.
Den danske kræftindsats skal op på højeste internationale niveau. Indsatsen på kræftområdet i Danmark skal ikke blot være af høj faglig kvalitet. Vi skal derfor fastholde fokus på de gode resultater, der er opnået, og samtidig sætte nye ambitiøse mål for kræftindsatsen.
Vi er nået langt på kræftområdet – men vi er desværre stadig langt fra mål.

Publiceret 17 March 2015 15:11