Jørgen Kamstrups virksomhed Kamstrup Indretning har to ansatte og har hovedsæde i en container på Immanuelsvej.

Jørgen Kamstrups virksomhed Kamstrup Indretning har to ansatte og har hovedsæde i en container på Immanuelsvej.

Design styrker forretningen

Til 31. marts kan virksomheder få en håndsrækning til design

Af
Natalie Stratigos

Få hjælp til at styrke forretningen med design og få op til 100.000 kroner i tilskud.
Sådan lyder Design to innovates tilbud til regionens virksomheder. Tilbuddet er en del af designkupon-ordningen, der har kørt i godt et år. Den 31. marts er dog sidste frist for virksomheder til at tilmelde sig.

“Ordningen er en håndsrækning til virksomheder til at købe ind på design. Vi hjælper dem med at finde ud af, hvad deres problem er, hvordan det kan løses, hvem der kan løse det og hvad det koster. Det kan være hjælp til kommunikation og markedsføring - altså hvordan de fortæller om deres produkter på de rigtige platforme. Sådan nogle ting kan være svært, hvis man ikke har prøvet det før,” forklarer Thit Juul Madsen, sekretariatsleder i Design to innovate.

Design to innovate teamer herefter virksomheden op med et designbureau, der hjælper med at løse den konkrete opgave. Når regningen skal betales, hjælper Design to innovate også til. De betaler nemlig op til 50 procent af beløbet men maksimalt op til 100.000 kroner.

I løbet af det sidste år har 17 virksomheder i hele Region Syddanmark fået hjælp. Én af dem er Kamstrup indretning, som ligger i Kolding. Virksomheden udvikler koncepter og ideer til butikker og deres vinduesdisplays og har Bestseller blandt sine kunder.

Kamstrup indretning kom først med i designkupon-ordningen, da virksomhedens ejer, Jørgen Kamstrup, ved et tilfælde læste om det på Facebook for en uge siden og herefter kontaktede Design to innovate.

“Det er imponerende, at man kan få hjælp til den dyre designproces. Jeg har et leverandørnetværk og ved, hvor jeg skal indhente mine designtilbud og hvad det koster. Jeg har været i branchen i en del år, og derfor starter jeg ikke fra bunden. Men for mig er den økonomiske håndsrækning en hjælp. Den giver luft til at fokusere mere på designdelen, så jeg når hurtigere i mål med projektet”.
Det er endnu for tidligt til, at Jørgen Kamstrup kan fortælle mere om det konkrete projekt, der skal komme ud af samarbejdet.

For at søge om en designkupon er der en række kriterier, virksomhederne skal leve op til. For eksempel skal den have eksisteret i minimum ét år, der skal være færre end 250 ansatte, og så skal den have base i Region Syddanmark.

“Der er stadig kuponer tilbage, og det kunne være fantastisk, hvis vi når at få et par ekstra Kolding-virksomheder med,” slutter sekretatiatsleder Thit Juul Madsen.

Publiceret 17 March 2015 14:00