På Hvidovre genbrugsplads kan man igen afhente vækstmuld til haven. (Arkiv foto).

På Hvidovre genbrugsplads kan man igen afhente vækstmuld til haven. (Arkiv foto).

Forår er grønne fingre og gratis muld

Igen i år kan du hente gratis vækstmuld på genbrugspladsen

Fra den 28. marts til og med den 12. april kan du gratis hente muld på genbrugspladsen i Hvidovre. Og det er ikke bare muld, men vækstmuld.

Vækstmuld er et produkt af haveaffald, som er komposteret i en nøje kontrolleret proces, hvor det regelmæssigt bliver vandet og vendt. Hele processen foregår under høj temperatur, som gør, at de fleste ukrudtsfrø dør, så du undgår, at det vælter op med ubudte plantegæster. Denne særlige kompost gør vækstmulden mere frodig, behagelig at arbejde med og giver gode vækstbetingelser. Udover komposten består vækstmuld af sand og almindelig muld.

Når du har hentet mulden, er den klar til brug, og den kan anvendes direkte til udplantning og såning i køkkenhaver og blomsterbede, til altankasser, til blomsterkrukker, til højbede eller hvis man blander med spagnum til potteplanter i vindueskarme.

I samme periode kan du også hente kompostorme til din kompostbeholder. Hver af genbrugspladserne får dog kun leveret én kubikmeter - så det er om at være hurtig og komme først til mølle.

Udover genbrugspladsen i Hvidovre kan du hente den gratis vækstmuld samt kompostorme på genbrugspladserne Bispeengen, Borgervænget, Kristinehøj, Dragør, Vermlandsgade og Kulbanevej.

Publiceret 17 March 2015 08:00