Af Ole Adrian Sørensen

Af Ole Adrian Sørensen

Her er 50 millioner til Bymidten

Hvis man var den lykkelige ejer af en gammel rusten bil der udgjorde en sikkerhedsrisiko og snart ikke kunne mere, ville man nok seriøst overveje, om det var være at reparere på den for 50.000 kr. hvis alternativet var at købe en ny til 140.000 kr.

Gode bilsagkyndige venner ville måske mene, at det ville være at kaste gode penge efter dårlige..

Sætter man tre nuller bag tallene, har man sådan cirka det aktuelle dilemma, som kommunen i øjeblikket skal tage stilling til i forbindelse med Strandmarkens Fritidscenter.

Det regner ind, tagsten falder ned, vinduerne er rådne og indeklimaet i mange lokaler præget af råd og svamp. Noget skal der naturligvis gøres - og det er nu op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske.

Hjemmeplejen har til huse i den ene af de syv bygninger - i en anden er der fritidshjem. De øvrige fem bygninger huser så forskellige aktiviteter som Hvidovre Nærradio, bridgeklub, sækkepibeorkester, kommunens fællessamling, skakklub, mødelokaler for de politiske partier, billardklub samt en otte til ti andre gøremål. Kunne disse aktiviteter placeres andre steder - eksempelvis i ledige lokaler på de to nedlagte skoler - Sønderkærskolen og Enghøjskolen?

Hvis man så finder den store tankehat frem, var der vel nærliggende at placere resten af aktiviteterne i den kommende Bymidte?

Det er ikke svært at forestille sig, at de fleste af Hvidovres borgere vil finde større "fornøjelse" ved, at der investeres yderligere 50 mio. kr. i Bymidten end planlagt. Nemlig de 50 mio. kr. der ellers skal bruges på tage og vinduer i Strandmarkens Fritidscenter.  Når man så har jævnet den gamle Strandmarksskole med jorden, er det tid til at tænke nyt og visionært.

Måske gode moderne boliger?

Eller en megaudvidelse af Frihedens Butikscenter?

Publiceret 17 March 2015 08:00