Den anmelderroste teaterforestilling - Tove Tove, Tove spiller næste lørdag. (Foto Natascha Rydva).

Den anmelderroste teaterforestilling - Tove Tove, Tove spiller næste lørdag. (Foto Natascha Rydva).

Tove! Tove! Tove!

Hvidovre Teaterforening viser forestillingen, der er en fortolkning af den kendte forfatter Tove Ditlevsen

På lørdag den 21. marts  kl. 16.00 i Medborgersalen præsenterer Hvidovre Teaterforening forestillingen “Tove, Tove, Tove”.

Det Kongelige Teater og kunstnerkollektivet Sort Samvittighed er gået sammen om at fejre en af vor tids største, danske forfattere. Det sker med forestillingen Tove! Tove! Tove!. Skuespilchef for Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg udtaler om samarbejdet: - Foreningen af det hudløst ærlige og det skamløst pa°ga°ende - det er den fællesnævner, som gør Tove Ditlevsen og Sort samvittighed til et fantastisk match. Med Tove! Tove! Tove! fortsætter Sort Samvittighed deres succesfulde arbejde med at fortolke markante kvindelige kunstnere på deres helt egen ma°de. Hvor Hvid Magi var en teaterkoncert med udgangspunkt i Anne Linnets musikalske univers - og med enkelte tekster af Tove Ditlevsen - bliver Tove! Tove! Tove! En personlig fortolkning af Tove Ditlevsen og hendes værk. Tove Ditlevsens liv og kunstneriske virke smeltede nærmest sammen, når hun med sikker sans for selviscenesættelse ganske usminket gav danskerne indblik i sine ulykkelige ægteskaber, sin narkomani, depressioner, indlæggelser og alkoholmisbrug. Midt i elendigheden og tragedierne, som hun pa° sin egen fandenivoldske måde dyrkede, var hun en festoriginal og en livsnyder. Hun var på e´n gang borgerlig og anti-borgerlig, forud for sin tid og gammeldags. Det er i dette kompromisløse og komplekse livsværk, at Sort Samvittighed har fundet inspiration til at skabe deres nye forestilling.

På scenen står Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Tilde Maja Fredriksen, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen og Leila Vestgaard.

Publiceret 17 March 2015 08:00