Den 18. maj er kvinderne igen ude at gå.

Den 18. maj er kvinderne igen ude at gå.

Kom så kvinder:

Nu skal der ladywalkes

Mandag den 18. maj er der igen Ladywalk i Sønderborg. Tilmeldingen er åben, og ruterne er nye

Af
Af Svend Mikael Larsen

Når Ladywalk løber af stablen mandag den 18. maj 2015, er det med start ved SFS-hallen på Borgmester Andersens Vej i Sønderborg.
Herfra kan man som deltager vælge ruter på 7 og 12 kilometer. Vælger man de 7, går turen bl.a. ad Borgmester Andersens Vej, Kathrinelund, Kryb i Ly, gennem Digterhaverne, over Tandsbjerg, Sundsmark og slutter igen ved SFS-hallen. Begiver man sig ud på de 12 kilometer, deles ruten efter Kathrinelund og deltagerne kommer over Vollerup, Klinting og fra Kryb i Ly følger man deltagerne på 7-kilometeren. På begge ruter er der rasteplads ved Digterhaverne, og på 12-kilometeren er der også rasteplads i Vollerup/Klinting.
"Vi glæder os meget til at byde alle ladywalkere velkommen på de nye ruter," siger Natascha Christiansen fra Sønderborg Familie og Firma Sport.
"Vi ved, at de sætter stor pris på, at Ladywalk er en hyggelig måde at være sammen på, hvor de både får motion, frisk luft og snak. Det synes vi, de nye ruter lægger op til," siger hun.

Gå og feel good

En del af succeshistorien bag Danmarks største endagsmotionsevent er også, at Ladywalk hvert år uddeler betydelige donationer til foreninger, der støtter sygdomsramte kvinder. Alle kvinder, der deltager, er derfor med til at hjælpe andre kvinder på vej.
"Jeg er overbevist om, at de mange kvinder, der deltager i Ladywalk, synes, det er helt perfekt, at de kan hjælpe andre kvinder samtidig med, at de selv har en god aften. Som arrangør synes jeg også, at det er betydningsfuldt, at vi i kraft af de mange deltagere kan give mulighed for, at vi kan uddele så mange penge," siger Natascha Christiansen, lokalarrangør i Sønderborg.
I 2014 modtog Scleroseforeningen og Hjerteforeningen hver 300.000 kroner, og i år bliver det Hjerteforeningen, Colitis-Crohn Foreningen og Endometriose Foreningen, der modtager donationer. Beløbene vil blive offentliggjort ved overrækkelsen senere på året. Ladywalk startede i 2001 med ét startsted. Det var i København. I dag er der startsteder i de 11 byer Agger, Frederikshavn, Haderslev, København, Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør, Aalborg, Aarhus og altså Sønderborg.
Til Ladywalk den 26. maj 2014 deltog 39.650 kvinder.

Sidste år deltog på landsplan 39.650 kvinder i Ladywalk.

Sidste år deltog på landsplan 39.650 kvinder i Ladywalk.

Publiceret 17 March 2015 09:00