Havekonsulent Laila Sølager fra Silkeborg holder foredrag om 'Det fornøjelige havearbejde'. (Privatfoto)

Havekonsulent Laila Sølager fra Silkeborg holder foredrag om 'Det fornøjelige havearbejde'. (Privatfoto)

Det fornøjelig havearbejde

På tirsdag den 24. marts kl. 19 kan man i Langesøgården høre fordraget 'Det fornøjelige havearbejde, hvor havekonsulent Laila Sølager fra Silkeborg med ord og billeder vil fortælle hvordan man mest rationelt arbejder i haven, og hvordan man gør havearbejdet til en del af hverdagen, så det ikke ligger som en tung byrde i fritiden.
For eksempel vil der ikke spire så meget nyt ukrudt frem, hvis man luger ukrudt væk om aftenen, mens mørket falder på, Det er blot én af de metoder, man kan bruge, hvis arbejdet i haven skal blive nemmere og dermed mere fornøjeligt.
I foredraget får man også svar på hvilke arbejder, der hører til de forskellige årstider. Så snart man har fået en forståelse for hvordan naturen, planterne og jorden reagerer i forhold til årets gang, er der mange af de forskellige gøremål i haven, der forekommer logiske. Derfor vil der i foredraget opstå en decideret tidslinje, der beskriver og tidsfæster de arbejder, som hører foråret, sommeren og efteråret til.
Illustrative fotos af nogle arbejdsprocesser beskriver f.eks. hvordan man får et tæt bunddække uden ukrudt, hvordan man gøder, hvordan man anlægger og tilplanter et surbundsbed med mere.
For medlemmer Nordals Havekreds koster foredraget 40 kroner og 50 kroner for ikke-medlemmer. Det er inklusiv kaffe og kage. Desuden udloddes der tre gavekort på indgangsbilletten.

Publiceret 21 March 2015 08:00