Peter Scherfig fra Vejle, Thomas Lausen fra Kolding, Ashok Kumaran fra Lunderskov og Armin Kavousi fra Fredericia udgør fire sjettedele af Suits Bolevard. Foto: Peter Friis Autzen

Peter Scherfig fra Vejle, Thomas Lausen fra Kolding, Ashok Kumaran fra Lunderskov og Armin Kavousi fra Fredericia udgør fire sjettedele af Suits Bolevard. Foto: Peter Friis Autzen

Mens vi venter på gennembruddet

Orkestret Suits Boulevard presser på for det store gennembrud i Danmark og i udlandet. Og de føler sig tæt på

Af
Peter Friis Autzen

“Vi er tæt på. Det er kun et spørgsmål om tid,” siger Thomas Laursen næsten uden at se op.
De andre tre nikker. De er enige med bassisten.
Ambitioner er en stærk kraft. Især når man har dem i fælleeskab. Og det har orkestret Suits Boulevard.
Orkestret med seks medlemmer holder til i en kælder i Erritsø ved Fredericia. Men selvom lokalet er hyggeligt, har de ikke planer om at blive her: De vil ud i verden. Og de føler sig sikre på, at det sker. Snart.

Fra skole til festival

Suits Boulevard har eksisteret siden december 2013. I løbet af knap halvandet år er bandet vokset, og deres sangskriver-maskine har fundet sit rette gear.
De har etableret netværk, indspillet musik, udgivet singler, udgivet videoer, givet interviews og spillet en masse koncerter.
Ikke alle, men nogle af koncerterne har fundet sted på ydmyge steder. For eksempel skoler, hvor orkestret har spillet for eleverne. Og det har de gjort med en god fornemmelse i maven, selvom den slags ligger langt fra de store ambitioner, orkestret ellers arbejder efter.
“Det har været megagodt at prøve musikken af på skolerne. Og responsen har været rigtig god. På en efterskole valgte læreren at aflyse den efterfølgende musiktime, fordi eleverne var alt for højt oppe at ringe,” siger Peter Scherfig fra Vejle med et grin, der straks smitter de andre.
Ved andre spillejobs har bandet oplevet den fornøjelse det er også at få positiv respons fra jævnaldrende.
“Dét er altså også rigtig dejligt,” siger forsanger Armin Kavousi fra Fredericia.

Sådan ser Suits Boulevard ud, når de stiller op til officielt bandfoto.

Sådan ser Suits Boulevard ud, når de stiller op til officielt bandfoto.

Skaber i fællesskab

Selvom Suits Boulevard har nået meget på halvandet år, rækker ambitionerne langt højere.
“Vi vil til tops. Vi vil spille på de store scener. Vi vil ud over grænserne. Men vi vil Danmark først,” siger Peter Scherfig.
“Vi lægger alle kræfter i det, og jeg bliver overrasket hvis ikke det snart sker. Ofte afgøres det ved tilfældigheder: Et møde i et tog eller, at den helt rigtige person er til en af vores koncerter. Og hvis USA ringer, rykker vi derover på en dag,” siger Thomas Laursen fra Kolding.
De andre er igen enige.
“Vi har afstemt vores forventninger. Og vi er helt enige om, at vi griber chancen, når den kommer,” siger Ashok Kumaran fra Lunderskov.
De skriver alle musik til bandet. Nogle gange skabes numrene i fællesskab. Andre gange kommer et medlem med et næsten færdigt nummer, som de andre så retter til, indtil alle er glade.
Indtil videre har de oparbejdet en følgeskare på de sociale medier. Deres foreløbigt fem videoer har rundet 30.000 visninger på Youtube. De har fået henvendelser fra DR Karrierekanonen, tv-stationer og pladeselskaber, men vælger foreløbig at stå for det meste af arbejdet selv.
“Målet er at nå til tops, som Peter siger. Men det behøver ikke at være som stjerner. Til tops betyder at være gode kunstnere og at kunne leve af at gøre det, vi elsker,” siger Armin Kavousi.

Publiceret 21 March 2015 12:00