På tirsdag indvies endnu et anlæg til leg og bevægelse.

På tirsdag indvies endnu et anlæg til leg og bevægelse.

Nyt anlæg til leg og bevægelse

På tirsdag indvies en bunke nye lege- og bevægelsesredskaber på 2-øren

Børn fra SFO'en på Dybbøl-Skolen sørger for musikken, og så er der mulighed for prøve lege- og bevægelsesredskaberne, når der på tirsdag den 24. marts kl. 14.30 er indvielse af et nyt leg og bevægelses anlæg på 2-øren ved Sundgade.
"2-øren er jo i forvejen et dejligt sted. Og nu er udsigten suppleret med nogle ekstra attraktioner i form af lege- og bevægelsesredskaber, så børnene også synes, der er sjovt at være, og de, der løbetræner, kan få afveksling ved at bruge nogle af redskaberne. Cyklister og kørende kan stadig bruge stedet til en pause, hvor de kan nyde udsigten," siger medlem af sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, Erik Lorenzen, som også er den, der åbner det nye anlæg på tirsdag.
Formand for udvalget, Helge Larsen, supplerer:
"Jeg synes, at flere faktorer gør 2-øren til en rigtig god plet for det nye anlæg. Stedet er udpeget i samarbejde med lokale repræsentanter, som vi kunne forestille os ville bruge det, og så har det rigtig god forbindelse til både Brohovedskansen og Gendarmstien. På den måde kan man lægge 2-øren ind som et mål eller pausested på en længere tur," siger han.

Otte ben i sundhedspolitik

2-øren er et af flere anlæg, som er indeholdt i sundhedsplanen 'Byens rum', der er et af otte 'ben' i kommunens sundhedspolitik. Grundholdningen i forhold til at udpege og indrette pletter i byens rum er, at det skal være nemt og indbydende for borgerne at træffe sunde valg. De enkelte steder skal være med til at sikre, at muligheden for både fysisk aktivitet og fordybelse er lige ved hånden.
Undersøgelser viser nemlig, at der er nøje sammenhæng mellem nem adgang til parker, legepladser og sportsfaciliteter samt deres indretning på den ene side og fysisk aktivitet og mental sundhed på den anden.
I forbindelse med sundhedsplanens udrulning er der tidligere indrettet anlæg til leg og bevægelse ved Nordals-Skolen og ved Sundhedscentret på Grundtvigs Allé i Sønderborg.

Udsigten fejler ikke noget ved det nye anlæg på 2-øren.

Udsigten fejler ikke noget ved det nye anlæg på 2-øren.

Publiceret 21 March 2015 09:00