Man kan på kort tid lære nogle rigtige cirkusnumre.

Man kan på kort tid lære nogle rigtige cirkusnumre.

Bliv cirkusartist i påsken

Cirkussæsonen er i gang og hvad er mere oplagt end at bruge påskeferien på selv at opleve manegens magi på Cirkusmuseet

Hvor svært er det egentlig at jonglere, kan alle lære at blive trapezartist og kræver det særlige evner at gå på line? Det kan du få svar på til Cirkusleg på Cirkusmuseet, som du kan tage til i påsken fra mandag den 30. marts til og med den 2. april samt alle søndage året rundt fra kl. 11-12.30. Her åbner museet døren til sit særlige hus til cirkusaktiviteter, hvor museets egen professionelle artist tager imod og alle remedier vil være til rådighed.

- For at blive en stor artist kræver det adskillige timers træning, men selv på kort tid kan du få simple numre til at fungere, fortæller museets artist Line Vittrup og fortsætter: - Vi plejer at starte med jonglering med tørklæder eller balancering med tallerkener, hvor de fleste i løbet af få minutter kan lære basisteknikkerne, men der er naturligvis også mulighed for at prøve trapez, ringe eller linedans for de mere modige. Line Vittrup understreger at Cirkusleg er for alle aldre og hele familien fra sagtens kan tage af sted sammen.

Er du til mere rolige og kreative sysler giver museet dig mulighed for at lave dit eget sokkedyr måske i form af en bugtaler påskehare. Det sker på det Kreative Værksted, som sammen med Cirkusleg er inkluderet i entréprisen.

<p class="mrub">Unikke rekvisitter fra Tribini</p>

I påsken kan museet for første gang fremvise museets nyeste større aflevering i form af gøglerkongen Professor Tribinis rumsterstang og lirekasse, som mange sikkert har oplevet på Bakken. Genstandene er afleveret af Tribinis datter Aase Tribini og museumsinspektør Mikkel Knudsen udtaler: - Det er en stor glæde, at vi nu får mulighed for at fremvise to så karakteristiske og flotte klenodier fra en af de mest folkekære og kendte gøglere i form af Tribini.

Cirkusmuseet kan således byde på oplevelser for alle aldre i påsken. Museet har åbent søndag til torsdag fra kl. 10-15.

Publiceret 30 March 2015 07:00