Hele familien kan få en stor ferieoplevelse ved at bytte hus og have med en anden familie.

Hele familien kan få en stor ferieoplevelse ved at bytte hus og have med en anden familie.

Byt bolig og få en billig ferie

Det er blevet rigtig populært at give nøglen til hoveddøren til fremmede fra et andet land og få deres i bytte. Og vi bytter gerne hele pakken

De kommer nok aldrig til at bytte koner og heller ikke til at bytte børn. Men ellers er de mange medlemmer af de forskellige bolig-bytte-organisationer derude ret large, når det kommer til, hvad de gerne låner ud til dem, der låner huset, mens de selv låner deres.
Der er medlemmer fra mange lande med i bolig-bytte-organisationerne, og det betyder, at man kan komme næsten hvor som helst hen på ferie - på en billig måde. Samtidig slipper man for hotelmad, resorts udenfor alting og lidt for mange andre turister udenfor døren. Når man bytter bolig med nogle i en anden by eller et andet land, får man noget autentisk og et hjem i et område, som der leves i.
Langt de fleste boligbyttere ønsker at rejse til udlandet, for at dyrke deres interesser på ferien og måske endda at tage deres kæledyr med. Flere og flere bytter også mellem ligesindede. Surfere bytter med surfere, golfere med golfere, børnefamilier med andre børnefamilier og hundeejere med medlemmer, som også selv har hund.
Mange boligbyttere er faktisk også interesserede i at bytte mere end senge, hjem og køkkenudstyr. De vil også gerne bytte udstyr til børnene, biler, cykler, surfbræt, kajakker, campingudstyr og muligheder for lokale sportsfaciliteter. For det er da nemmere at bruge det, der er der, end at skulle slæbe det hele med hjemmefra.

Gode råd til boligbyttere

Beskriv dit hjem ærligt, når du melder dig som boligbytter. Skjul ikke, at du har husdyr - en allergiker opdager det hurtigt. Efterlad dit hjem rent. Lav plads i nogle skabe og lad nogle bøjler hænge, så gæsterne kan få tømt deres kufferter. Læg håndklæder og sengetøj frem.
Lav en mappe med informationer om det område, du bor i. Efterlad en liste med nyttige telefonnumre til læge, tandlæge, hospital osv. Stil måske en lille velkomsthilsen med lækkerier eller fyld lidt fornødenheder i køleskabet. Gæsterne er som regel trætte, når de ankommer og kender ikke vejen til det nærmeste supermarked.

Publiceret 30 March 2015 08:00