Hold fra Scania i Fredericia nu blandt de 12 bedste i verden

Jublen var stor, da det danske hold ”Erritsø drengene” lørdag blev udråbt som vindere af den regionale europæiske finale i Scanias internationale servicemarked-konkurrence Top Team. Holdet, som til dagligt arbejder på Scania værkstedet i Fredericia, er nu blandt de 12 bedste Scania værkstedshold i verden. Næste mål er en god placering til VM.

I den europæiske finale skulle ”Erritsø Drengene” igennem fem forskellige opgaver, hvor de bl.a. blev testet på systemkendskab, paratviden og systematisk fejlsøgning. På alle opgavestationerne var holdet udsat for ekstremt tidspres, og en fejlbeslutning kunne i flere af dysterne medføre minuspoint. Danskerne lod sig dog ikke mærke af de hårde betingelser. De var fokuseret, godt samarbejdende og vidste, at de mange timers træning, de havde med i bagagen, kunne bringe dem langt.

“Det var virkelig svære opgaver, der indgik i konkurrencen. Dommerne havde for eksempel placeret en elektrisk fejl på en bus, og deltagerne fra Fredericia har ikke stor erfaring med busser. Men de gjorde brug af deres forskellige kompetencer og arbejdede godt sammen, så de lykkedes med at løse både denne og de øvrige opgaver flot,” fortæller Scania Danmarks tekniske chef Johnny Pedersen.
Holdet fra Fredericia: Teamcoach Christa Jepsen (55), teamleder Flemming Hansen (33) og fire mekanikere, Poul Kjeldsen (61), Jesper Nielsen (25), Kim Fenger (38) og Dennis Møller (25). Deres træner og coach har gennem hele forløbet været Søren Krelskov, som er underviser på Scanias danske uddannelsesakademi.

Anden pladsen i weekendens Europafinale gik til holdet fra Schweiz, og de gik også videre til VM, som afholdes i Södertälje i december måned. Her vil både det danske og schweiziske hold møde de øvrige 10 markeder, der har kvalificeret sig fra resten af Europa, Asien, Sydamerika og Afrika.

“Det bliver en svær omgang, men vi tror på det. Nu nyder vi sejren et par dage, og så går vi i gang med endnu mere træning,” siger Johnny Pedersen.

Publiceret 30 March 2015 13:00