Mindeord fra Dubai

Steen Dyrvig Kærskov har sendt følgende mindeord om Otto Frello

En dejlig forårsmorgen tog Otto turen til den anden side. Nu lever han ikke blandt sine malerier, men i dem.
Otto Frello og hans familie tog imod mig tilbage i 2007, da det var os, der vandt Sct. Jacobi gl. Skole, netop med Ottos tilsagn om, at skabe noget sammen med os i Varde
Jeg havde da sommerfugle i maven, da jeg parkerede bilen i det indre København.
Et gammelt hus fra 1795 på 3 etager og en kvist ligger i den ene ende af Brolæggerstræde, tre trin er der op til hoved døren og indenfor går den meget smalle trappe stejlt op til tredje etage hvor vi så mødes.
Fra det første sekund følte jeg, at det var en anden verden jeg gik ind i, det var som om tiden ikke flyttede sig. Der var plads til et møde af ubestemt længde.
Vi kunne vende alt i det tidløse rum med største hjertevarme. Jeg har rejst verden rundt mødt mange menesker fra minister til dem der lever på sultegrænsen, rigtig spændene historier har de at fortælle, men mødet med Otto og hans familie har nu indtaget førstepladsen fra 2007 og frem til i dag.
Det har været rigtig spændene at lave Sct. Jacobi, men uden Otto Frello, havde det bare været endnu en bygning, men det er det ikke.
Varde Kommune siger at Blåvand Fyr er den største turistatraktion, men det er da fordi de ikke sælger billeter til gavlmalerierne, for så ville de vide, at det er Otto Frello ,folk virkelig ønsker at se.
Otto er for mig en dejlig person, en maler født ved siden af hans tid, men hvilken kunstner. Kun omkring 100 malerier blev det til, alle med en eftertænksomhed der bærer ind i fremtiden.
Jeg vil savne Otto men også trække på smilebåndet mange gange ind i fremtiden netop på grund af ham
Ære være Otto's minde

Steen Dyrvig Kærskov

Publiceret 30 March 2015 14:00