En SOS-mor med sit “barn”.

En SOS-mor med sit “barn”.

Nu bliver det lettere at samle ind Hvidovre

I ny landsindsamling sendes indsamlingsbøtten direkte til døren

Skal du samle ind på Stamholmen i år? Eller hvad med på Hvidovre Boulevard? Når SOS børnebyerne den 10. maj holder landsindsamling for første gang kan du nu selv vælge rute. Det gør det lettere for indsamlere at stille op i den gode sags tjeneste.

Indsamlere får nemlig sendt indsamlingsbøtten direkte til døren, og på nettet kan man selv vælge den rute, hvor man gerne vil samle ind.

- Det er første gang, SOS Børnebyerne holder landsindsamling. Det har været en oplagt mulighed for at tænke nyt og forsøge at fjerne stenene på indsamlernes vej. Jeg håber, at rigtig mange stiller op og giver 2-3 timer af sin tid til at hjælpe forældreløse børn til en tryg barndom med en mor, siger Jakob Kjøller, som er indsamlingsleder i SOS Børnebyerne.

I Hvidovre er det f.eks. stadig muligt at samle ind på Bymuren, eller man kan bruge søgefunktionen på sosindsamling.dk, hvor tilmeldingen finder sted, til at finde en rute lige uden for døren.

<p class="mrub">Giv en mor på mors dag</p>

SOS Børnebyernes landsindsamling går til at hjælpe forældreløse og udsatte børn. På verdensplan lever 24 mio. børn nemlig stadig uden forældreomsorg. Med landsindsamlingen, der finder sted på mors dag, vil SOS Børnebyerne give flere udsatte og forældreløse børn en tryg barndom med en SOS-mor i organisationens mange SOS-børnebyer verden over.

Det er ifølge kommunikationschef i SOS Børnebyerne Line Grove Hermansen en god og langsigtet hjælp.

- En barndom med en omsorgsfuld mor - om det så er en biologisk en af slagsen eller en SOS-mor - er grundstenen i ethvert barns liv og videre færden, siger hun.

En kvart mio. børn har i løbet af SOS Børnebyernes mere end 60 år lange historie fået hjælp i en SOS-børneby. 80.000 børn bor og lever i dag i en af SOS Børnebyernes 555 børnebyer verden rundt.

Publiceret 30 March 2015 07:00