Gregers Dirckinck-Holmfeld er imponeret over projektet. “Det kræver sin mand. Men jeg er sikker på, at de kan klare det i Fredericia,” siger han.

Gregers Dirckinck-Holmfeld er imponeret over projektet. “Det kræver sin mand. Men jeg er sikker på, at de kan klare det i Fredericia,” siger han.

Fredericia Teater:

To musicals på én dag

Teater-turister skal lokkes med to verdenspremierer på samme dag i Fredericia Teater

Af
Peter Friis Autzen

Fredericia Teater skaber igen nye standarder i dansk teater, når publikum i begyndelsen af maj præsenteres for noget, der aldrig er set på en dansk scene før: To verdenspremiere-musicals på én og samme dag - kun adskilt af den tid det tager at spise på en af byens restauranter.
I disse uger præsenterer teatret det anmelderroste gys, Ole Lukøje. Midt i april er der så verdenspremiere på Bleeding Love. Og i de to første weekender af maj overlapper de to forestillingsperioder.
“Klokken 14 opfører vi den ene, og klokken 19:30 opfører vi den anden,” siger teaterchef Søren Møller.
Han håber, at dobbelt-forestillingerne kan få endnu flere til at køre langt for at opleve musicals i Fredericia.
“Vi ved, at mange allerede kører langt nu. Og mon ikke endnu flere vil køre for at få sådan en fuldstændig overvældende magisk oplevelse. Endda til en billetpris, der ikke er meget højere end en biograftur,” siger han.
På sigt håber Søren Møller, at Fredericia og teatret kan blive mål for egentlig musical-turisme.
“Vi prøver det af og gearer huset til det. Jeg drømmer om, at vi en skønne dag kan have fire-fem forskellige forestillinger på programmet hen over ugen. Så kan interesserede holde musical-ferie i Fredericia.”

Ikke set før

Teateranmelder og medlem af Reumert-juryen, Gregers Dirckinck-Holmfeld, er imponeret over projektet i Fredericia.
“I de såkaldt gode gamle dage opførte Det Kongelige Teater forskellige forestillinger fra dag til dag. Men jeg mener ikke, at jeg før har set et teater, der opfører to forskellige forstillinger samme dag på samme scene,” siger Gregers Dirckinck-Holmfeld, der anmelder på GregersDH.dk.
“Det kræver sin mand at være med i to forestillinger med kun timers mellemrum. Men jeg er sikker på, at de kan klare det på Fredericia Teater. De er meget ambitiøse og meget dygtige - og gode til at være i form til udfordringerne,” siger Gregers Dirckinck-Holmfeld.
De to forestillinger vil skiftes til at blive spillet først i de to weekender, hvor de overlapper på scenen. Det sikrer dels de bedste arbejdsforhold bag scenen ,og dels giver det publikum mulighed for selv at vælge, om de vil se den ene eller den anden musical først.

Teaterchef Søren Møller håber at udvikle decideret musical-turisme.

Teaterchef Søren Møller håber at udvikle decideret musical-turisme.

null

Publiceret 30 March 2015 08:00