Klumme:

Træning på 1 m2

Dorthe og Christian Lehmann forklarer i månedens klumme om videokonceptet "Træning på 1 m2"

Den 1. februar lancerede befitbeyou, i samarbejde med Lokalavisen Sønderborg, et nyt træningskoncept – Træning på 1 m2.
Træning på 1 m2 går ud på at træne så enkelt som muligt. Vi piller alt det perfekte af, og filmer kun vores træningsvideoer en gang. På den måde opnår vi at vise enkeltheden i træningen. Samtidig viser vi tingene uncut og uden filter. Derved føler vi også, at vi kommer nærmere den naturlige virkelighed, og holder træning så langt nede på jorden som muligt.
Træning skal være enkelt og ligetil, og samtidig skal det være sjovt.
Derudover er det ideen, at få gæster ind og vise en øvelse, og fortælle lidt om hvad det betyder for dem at dyrke motion i en ellers travl hverdag. Det er både folk med baggrund i elitesport, forretningsliv, politik, men også folk, der ellers gør en forskel i hverdagen.
Vi har i vores koncept lagt op til, at træningen i al sin enkelthed skal være nem at gå til. Derfor kalder vi den Træning på 1 m2. Den kan laves derhjemme, på hotelværelset på rejsen, i haven, på stranden, eller hvor man lige har lyst til at bruge 15 min på træning.
Meningen er at give så mange som muligt muligheden for at være fysisk aktiv. Sværhedsgraden varierer fra gang til gang, men som udgangspunkt vil vi holde øvelserne så enkle som muligt.
Træningsvideoerne bliver lagt op hver tirsdag, på lokalavisen.soenderborg.dk, og man har derfor mulighed for også at plukke i øvelserne og tage lige netop de øvelser, eller kombinationer man selv har lyst til.
Man kan også udfordre sine venner eller familie derhjemme eller rundt om i landet.
Hver enkelt øvelse køres i 30 sekunder, hvorefter man uden pause går videre til næste øvelse osv. Når alle tre øvelser er kørt igennem holder man en lille pause på ca. 1 – 1 1/2 minut, hvorefter man starter forfra. Kør 3-5 omgange. Husk at lave en let opvarmning i cirka 8-10 minutter.
Jo bedre man bliver, kan intensiteten øges ved at forkorte pausen, helt fjerne den, eller lægge en øvelse mere på.
Rigtig god træning.
Dorthe og Christian Lehmann
Befitbeyou


FAKTA
I denne uges afsnit på soenderborg.lokalavisen.dk viser byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt armstrækninger. Derudover viser Dorthe og Christian øvelserne Hot Steps og Kettle Swing.

Fakta
Dorthe og Christian Lehmann, der driver Befitbeyou.dk og er en del af trænerstaben omkring SønderjyskE, giver hver måned gode råd om sund livsstil i Lokalavisen Sønderborg.

Publiceret 30 March 2015 07:00