Lillian Gaardsvig arbejder i dag på deltid og som selvstændig stylist.

Lillian Gaardsvig arbejder i dag på deltid og som selvstændig stylist.

Stress:

Træt af livet i en tidsklemme

Fra butiksdrivende til deltidsansat: “Jeg har ikke fortrudt et øjeblik”

Af
Mette Henriksen

Op mod halvdelen af danskerne mener, at deltid skal være en rettighed for småbørnsforældre. Det viser en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Tog sagen i egen hånd

Lillian Gaardsvig fra Hoptrup er en af de, som har taget sagen i egen hånd. Som selvstændig butiksdrivende og mor til to var hun træt af at leve i en konstant tidsklemme. Udover det havde de første tegn på stress meldt sig, så drømmen om egen butik måtte vige til fordel for familien og hendes egen sundhed.
“Jeg havde gjort mig mange overvejelser op til, men da jeg først havde taget beslutningen, var det så befriende - og jeg har ikke fortrudt et øjeblik,” fortæller Lillian Gaardsvig. Hun stortrives i en stressfri hverdag, hvor arbejdet som selvstændig stylist og deltidsansættelsen i en tøjbutik går op i en højere enhed.

Holdningsændring på vej

Selvom det er kvinder, der udgør størstedelen af de deltidsansatte, så tror leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv Helle Rosdahl Lund på en kulturændring. Mange – også mænd – er nemlig lede og kede af den nuværende struktur på arbejdsmarkedet, siger hun til Ugebrevet A4.
»Der er ved at ske en ændring i holdningen til arbejdstiden, og 37 timer er ikke et must længere. Man vil i stigende grad gerne gå ud og sige, at man ønsker deltid. Jeg møder flere og flere mænd, som tager deltid. Især blandt de yngre generationer er der ved at ske en ændring,« fortæller Helle Rosdahl Lund.

Publiceret 30 March 2015 07:00