Køge Torv har i to år i træk været start og mål for TRÆDTIL Danmark. (Arkivfoto. JCJ).

Køge Torv har i to år i træk været start og mål for TRÆDTIL Danmark. (Arkivfoto. JCJ).

Danskerne cykler mod kræft igen i 2015

- i Danmarks største velgørenheds-motionsløb som igen i 2015 kommer til Køge

STØTTE: Søndag den 30. august træder danskerne til på cyklen for at motionere og samle penge ind til kampen mod kræft, når Kræftens Bekæmpelse for 4. år i træk afholder motionscykelløbet TRÆDTIL DANMARK.
Danskerne kan ikke få nok af cykling. Og med flere end 350.000 aktive cykelmotionister er cykling den hurtigst voksende motionsform i Danmark.
Søndag den 30. august tager Kræftens Bekæmpelse for 4. år i træk del i den nationale begejstring og giver alle cykelglade danskere mulighed for selv at prøve kræfter med den populære motionsform.
Motionscykelløbet TRÆDTIL DANMARK arrangeres i samarbejde med cykelklubber i hele landet og afholdes i år i Køge, Hillerød, København, Nykøbing Sj., Odense, Hjørring, Herning, Skanderborg, Vejle og Sønderborg. Og der arbejdes stadig på at få flere løbsbyer med, så endnu flere danskere får mulighed for at deltage.

Nyt samarbejde med DGI, Danmarks Cykle Union og Endomondo

'En sund sjæl i et sundt legeme' og 'Idræt er sundt for sjælen' er udtalelser, som de fleste vil kunne nikke genkendende til. Desuden er det dokumenteret, at øget fysisk aktivitet kan være med til at forebygge visse kræftsygdomme.
- Derfor er vi også stolte af, at Endomondo, som bruges af rigtig mange cykelmotionister, igen i år har sagt ja til at samarbejde med os om TRÆDTIL DANMARK, siger Henrik Westermann, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse.
DGI og Danmarks Cykle Union indgår nu også fremover i samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om TRÆDTIL DANMARK. I forbindelse med DIF og DGI's netop lancerede visionssamarbejde, som handler om at få flere danskere idrætsaktive inden 2025, har DGI cykling og Danmarks Cykle Union takket ja til samarbejdet.
- Som specialforbund under DIF, har det været helt oplagt for os at indgå samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, fortæller Niels Sørensen, formand for Dansk Cykle Union.

Cykelløb for alle

Hos Kræftens Bekæmpelse ser man frem til løbsdagen, hvor tusindevis af danskere på landsplan forventes at stille til start.
- Cykling er for alle, og TRÆDTIL DANMARK henvender sig med distancer på 25, 65 og 110 km samt Mountainbike i flere af løbsbyerne til både den øvede cykelmotionist, familier, venner og kollegaer, der ønsker at gøre en forskel.
- Man behøver absolut ikke være supermotionist for at deltage. Og så kan vi jo rigtig godt lide idéen om, at man forebygger kræft gennem sund motion samtidig med, at deltagerne donerer penge til forskning, forebyggelse og patientstøtte, siger Henrik Handberg Westermann.
Læs mere om TRÆDTIL DANMARK på www.trædtil.dk.
pm

Publiceret 01 May 2015 15:45