Forårsudstilling i røde nuancer i Nicolai

”Who’s Afraid of Red?” Det er titlen på en ny udstilling i Nicolai - og der er ikke noget at være bange for.
 
Når Kunstkomposten den 9. maj slår dørene op til Nicolai Kunst & Design og byder indenfor til årets forårsudstilling, bliver det med fokus på farven rød. De 12 kunstnere bag udstillingen har udfordret hinanden med et fælles tema – en farve. Farven rød har stor signalværdi og associeres ofte med glæde, lidenskab og kærlighed. Omvendt kan rød også føre tankerne hen på livets mere negative sider som krig, blod, død og ulykke.

Der er således åbnet for en bred palet af forskellige spændingsfelter, og på udstillingen kan publikum opleve mange forskellige fortolkninger af temaet. Og det vil være tydeligt for enhver, at kunstnerne bestemt ikke har været bange for at give sig i kast med farven rød. Foruden malerier vises der en installation af et bilvrag, en assemblage over en sammenstyrtet tekstilfabrik i Bangladesh og, fra den mere livgivende skala af temaet, et genmodificeret rosentræ.


De 12 billedkunstnere bag udstillingen er Karin Ohrt Nielsen, Birthe Jensen, Vibeke Toft Andersen, Ruth Mogensen, Mariam N. Therani, Lone Stampe, Jane Linnet Raarup, Fritze Lundstrøm, Monica Heick, Ruth Hartvigsen, Doris Jensen og Betty Nielsen.
 
Der er fernisering lørdag den 9. maj klokken 11, og alle er velkomne. Udstillingen åbnes af byrådsmedlem og næstformand i kulturudvalget, Merete Due Paarup.
 

Udstillingen

"Who's Afraid of Red"-udstillingen kan opleves frem til den 31. maj, og der er, som sædvanlig, fri entré i Nicolai Kunst & Design.

 

Udstillinge er åben tirsdag-fredag klokken 13-17.

Lørdag, søndage og helligdage er udstillingen åben mellem 11-15.

Publiceret 01 May 2015 15:00