Gå helt i hornfisk til kulinarisk arrangement i Gershøj

SOL OVER LEJRE er et nyt festligt og kulinarisk arrangement, som efter planen skal gå helt i hornfisk. Fishing Zealand og Gershøj Fritidsfiskerforening, står bag initiativet, som har til hensigt at fejre økologien, råvarerne, fællesskabet, folkeligheden, fiskeriet og naturen i Lejre Kommune. Vi vil gerne vise de muligheder fjorden byder på uanset om man fisker med stang eller garn eller bare gerne vil smage og opleve en bid af Lejre.
Arrangementet løber af stablen d.23.maj med Gershøj Havn, hvor Gershøj Fritidsfiskerforening hører hjemme, som fysisk ramme og den smukke Roskilde Fjord som kulisse. Til den tid vil fjorden være invaderet af iltre og velsmagende hornfisk - og netop hornfisken vil være dagens omdrejningspunkt.
I løbet af dagen kan du lære dig at fange hornfisk. Fishing Zealand stiller med flere af sine certificerede fiskeguides inkl. Gordon P. Henriksen, projektleder på Fishing Zealand, Lejreborger og bl.a. kendt fra tv programmerne ”Storrygeren” og ”Fiskemissionen”. Guiderne står til rådighed med masser af brugbare tips og tricks og Fishing Zealand og Pure Fishing stiller låneudstyr til rådighed for dem, som ikke har noget fiskegrej i forvejen.
Hornfisken er en formidabel sportsfisk, som er underholdende at fange – og i tillæg er den en fantastisk spisefisk.
Gershøj Fritidsfiskerforening på Gershøj Havn er medarrangører og vil også være til stede under Sol Over Lejre arrangementet. De kender fjorden bedre end nogen andre, og de vil blandt andet kunne vise og forklare om, hvordan de bedriver deres fiskeri efter hornfisk, vise en masse af deres fiskeredskaber frem – og fortælle om hvad der ellers svømmer rundt af spændende fiskearter i fjordens salte vand. Fritidsfiskerne vil samtidig stå til rådighed for nysgerrige sjæle, der har lyst til at høre om livet på fjorden, før og nu. Flere af fritidsfiskerne er efterkommere af de sidste erhvervsfiskere på Gershøj havn.
Arrangementet starter kl.10.00, og man kan være med fra start eller blot støde til i løbet af dagen – Vi satser på at have de første portioner ”Sol over Lejre” klar til smagning fra ca. 13:00 og vi runder det hele af kl. 15.
Dagen vil være drevet af frivillige kræfter og råvarerne er enten fanget i fjorden eller sponseret af de lokale virksomheder så hele arrangementet vil være gratis. Tilmelding er ikke påkrævet.

Publiceret 01 May 2015 10:00