Henrik Stougaard glædede sig over Enhedslistens indflydelse i Roskilde ved 1. maj-mødet på Kildegården. (Foto: Erling J.)

Henrik Stougaard glædede sig over Enhedslistens indflydelse i Roskilde ved 1. maj-mødet på Kildegården. (Foto: Erling J.)

God indflydelse på Roskilde

Optimistisk Henrik Stougaard til Enhedslistens 1. Maj

Byrådsmedlem Henrik Stougaard talte til godt 50 deltagere ved Enhedslistens morgenmøde 1. maj på Kildegården, hvorfra deltagerne sluttede sig til LO's fælles arrangement på Stændertorvet og Hestetorvet.
Selv om der er langt igen, mente han alligevel, at venstrefløjspartiets stærke stilling som det 4. største parti i Roskilde, har ændret noget i kommunens politiske og økonomiske udvikling:
- 1. maj er også en markering af, at vi er nogen, der ikke tror på lyksaligheden i markedskræfternes frie spil. Vi er til gengæld meget engagerede i solidaritet og social retfærdighed. Det er os, der både i handling og ord går ind for, at prioritere de menneskelige hensyn højest. Gennem det seneste års tid er det i pæn grad lykkedes at få praktiseret helt lokalt byrådets politik.
- Bestemt er det langt fra alt, der går, som EL ønsker, men der fungerer i dag et samarbejde mellem byrådets ikke-borgerlige partier. Vores deltagelse i dette samarbejde bidrager til at de andre praktiserer mere progressive sider af deres politik.
- Vi skal ikke foregøgle, at det samlede billede er udtryk for EL's politik, det er det langtfra. Men vi kan fortsætte med at gøre vores gode indflydelse gældende så længe det samlede resultat opfylder vores princip om at gå ind for enhver forbedring og imod enhver forringelse.
- Så længe det samarbejde holder. vil man kunne se solidariske løsninger i vores lokalpolitik, sagde Henrik Stougaard.
tk

Publiceret 01 May 2015 10:00