Nu er det igen muligt at tilmelde sig VM i Synnejysk. (Arkivfoto)

Nu er det igen muligt at tilmelde sig VM i Synnejysk. (Arkivfoto)

Igen verdensmesterskab i e sproch

Lørdag den 12. september afholdes der igen verdensmesterskab i synnejysk i Guderup. Det bliver en dag, hvor der skal dystes i den sønderjyske dialekt, historie og kultur, og hvor både deltagere og publikum helt sikkert vil få mange gode grin, en masse sønderjysk snak og det bedste fra det sønderjyske køkken.
Dagen starter kl. 10, og de følgende timer frem til kåring af verdensmesteren kl. 17 vil man kunne høre alle varianter af den stolte dialekt.
Fra i dag den 1. maj vil det være muligt at tilmelde sig mesterskabet, læse om betingelserne og købe billetter til dagen via hjemmesiden visitsonderjylland.dk. Samtidig kan de seneste nyheder følges via VM i Synnejysk's facebook-side.
Verdensmesterskabet foregår i Guderup Hallen, hvor der vil være plads til cirka 700 tilskuere. Arrangør er foreningen VM i Synnejysk, der består af forskellige organisationer med afsæt i den sønderjyske dialekt, kultur, historie og turisme.
”Vi håber, at sønderjyder fra hele Verden vil støtte op omkring arrangementet, der naturligvis har som hovedformål at finde en verdensmester, men som også har det sigte at vise, at ting faktisk sagtens kan lade sig gøre i denne del af landet, at vi har en masse at byde på og være stolte af, og endelig at vi kan grine af det hele, især af os selv," lyder det fra formanden for VM i Synnejysk, Keld Aaes.
Som en del af underholdningen kan man lægge øre til standup-komikeren Thomas Warberg, den Tryllende Kok og duoen Nimm2. Der er således lagt op til en rechte gemytle daw i Gu'rup.

Publiceret 01 May 2015 09:00