Køge Søspejd er klar til en ny spændende sæson. (Privatfoto).

Køge Søspejd er klar til en ny spændende sæson. (Privatfoto).

Køge Søspejd inviterer til åbent hus

KØGE: Søspejderne i Køge er klar til en ny sejlsæson, og der er masser af plads til flere friske drenge og piger fra 8 år (1 klasse) og opefter.
Sæsonen indledes med et åbent hus arrangement for alle - store som små, i forbindelse med standerhejsning lørdag den 2. maj kl. 14.00 på Køge Marina.
Standerhejsningen er startskuddet for søspejderne til at gå på vandet efter en vinter med landspejder oplevelser.
- Alle der komme til åbent hus tager del i at hejse standeren på søspejdermaner. Efterfølgende får alle mulighed for at komme på vandet i søspejdernes fartøjer.
Søspejderne giver på en unik måde børn og unge en mulighed for at blive fortrolig med vandet og at lære at sejle alene eller sammen med andre, oplyser gruppeleder Lotte Gilså.
Køge Søspejd er for aktive drenge, piger, unge og voksne som kan lide at have det sjovt i selskab med andre, samtidig med at du bliver udfordret i færdigheder på vand, såvel som på land.
Gruppen har plads til alle der har lyst til at være med – enten som søspejder eller som leder.
Gruppen holder til på »Søspejderstationen«, Køge Marina, Bådehavnen i Køge.
- Her har vi en lille beskeden ”hytte” samt 2 containere til vores grej. Ved bro 8, har vi et slæbested til vores optimistjoller og kanoer, vore større båder ligger rundt på havnen hvor vi har, kunne få plads. Der er et grønt område omkring hytten, hvor der er plads til vilde lege, arbejde med rafter og bål, fortæller Lotte Gilså.
Spejdermøderne holdes tirsdage kl. 18.00-20.30 for spejdere mellem 8-16 år, mens de ældre - seniorerne - mødes på mandage. Udover det ugentlige spejdermøde tager søspejderne på weekendture og til sommer deltager Køge Søspejd sammen med landets øvrige søspejdere i en landslejr for søspejdere. SØ 15 i Egå.
Har du lyst til at prøve at være søspejder, kan du starte når som helst. Det er gratis de første tre gange.

Aktiv i lokalområdet

Søspejderne elsker naturen, de lærer at sejle, arbejde i patruljer, almindelige spejderfærdigheder og en masse andet, ja faktisk sidder de sjældent stille.
- Køge Søspejd hjælper gerne til i lokalområdet, når Køge Marina for tildelt det blå flag stiller vi gerne med et par flaghejsere, vi forbereder og gennemfører gerne en aktivitet til havnedag på Køge Marina, arrangementet Stafet for Livet eller Køge kommunes ”Sommer Sjov” for alle skolebørn. Herudover samarbejder søspejderne med Køge Kyst, når der er brug for praktiske hjælpere i blå søspejderbusseronner, til omdeling af foldere, bagning af stakkevis af deres berømte spejderpandekager, kano-taxa-sejlads samt aktiviteter ved Søndre Havnedag, slutter Lotte Gilså.
Gruppeleder Lotte Gilså og juniorleder Vibeke Dalsten kan fortælle mere til alle interesserede.
Ring eller skriv til Lotte Gilså på 2034 2686 lg@ksspejd.dk eller Vibeke Dalsten på 4031 4745 vd@ksspejd.dk.
Læs mere på www.ksspejd.dk.
pm

Publiceret 01 May 2015 11:45