Rift om talenterne på IBC Kolding

10 af 11 talentelever i 2HG på IBC har allerede elevplads til efteråret. En af dem er 21-årige Pernille Vind, der blandt fire tilbud har valgt elevplads hos Kolding Kommune

Uddannede talenter er eftertragtede blandt virksomhederne. Af 11 talentelever i 2HGJ på IBC Kolding har 10 allerede læreplads med start i august eller september.
En af dem er 21-årige Pernille Vind, der den seneste måned har fået tilbudt fire eftertragtede kontorelevpladser. Valget faldt på By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune, hvor hun tidligere har været i praktik, med start den 1. september.
”Jeg har fået et godt indtryk af kommunen som arbejdsplads, og her kan jeg arbejde i meget forskellige forvaltninger. Jeg forestiller mig, at opgaverne i Økonomi er nogle helt andre end i for eksempel Vej og Park. Erfaring fra forskellige områder er en fordel for mine arbejdsgivere og mig på sigt. Også hvis jeg vælger at læse videre,” siger Pernille Vind, har deltaget i talentudviklingsforløbet Talentvejen.nu på IBC.
Hun stammer fra Ribe og gik på det almene gymnasium, STX, da hun for fire år siden blev gravid og gik på barsel.
”Jeg var sikker på, at jeg ville tilbage på STX, men da barslen var slut, virkede det ikke rigtigt. Min kæreste var speditør i Kolding, og vi valgte at flytte til byen. Jeg blev opmærksom på HG, som siden har vist sig at være min rette hylde med administration, kontor og økonomi,” fortæller Pernille Vind, der med elevpladsen kan tage sin uddannelse og samtidig være mor til Noah på tre år.
2HGJ-klassen er egentlig ført færdig til januar 2016, men Pernille Vind tager IT på C-niveau komprimeret parallelt med HG-undervisningen de kommende uger, så hun bliver klar til elevpladsen i kommunen før tid. 
Billedtekst:

 
 

Talentelever

10 ud af 11 HG-talentelever på IBC har allerede fået læreplads til sensommeren:

Fire speditørelever hos H. Daugaard (to), DSV og Nagel

To i Bilka i Kolding

En hos Kolding Kommune

En hos Kolding Biler 

En hos Region Syddanmark

En hos TDC i Fredericia

EUD og EUX afløser 1. august i år HG som vejen til en elevplads eller til at læse videre.

Læs mere om Talentvejen på http://talentvejen.nu og IBC på www.ibc.dk

Publiceret 01 May 2015 13:00