Storskærmene giver et visuelt overblik over, hvor der for eksempel er overbelægning, og hvor patienterne kan flyttes hen.

Storskærmene giver et visuelt overblik over, hvor der for eksempel er overbelægning, og hvor patienterne kan flyttes hen.

Storskærme letter i psykiatrien

Storskærme er ikke bare populære hjemme i stuerne - de kan også være et effektivt arbejdsredskab. Det kan de ansatte på den psykiatriske akutmodtagelse i Esbjerg snakke med om.

Her bruger de, som de første i Psykiatrien i Region Syddanmark et klinisk logistiksystem, som sikrer overblik og koordinering mellem de andre afsnit og lokalpsykiatrien.

Via skærme kan medarbejderne hurtigt få et visuelt overblik over, hvor mange patienter der er i akutmodtagelsen, hvilke patienter, der er på vej ind, om der for eksempel er overbelægning, og hvor patienterne kan flyttes hen. Ligeledes kan personalet via systemet kommunikere med lokalpsykiatrien således, at der kan gives besked om, at en patient nu er indlagt.

Den tid, som medarbejderne sparer på koordinering, kan de i stedet bruge på andre opgaver på afdelingen, og det kan mærkes. Medarbejderne oplever, at hverdagen er blevet mindre stresset med færre afbrydelser, og kommunikationen mellem de enkelte afsnit er blevet bedre.

Publiceret 01 May 2015 14:00