Tomlen ned for systemet

Vores personlige oplysninger er guld værd for svindlere, hvis de havner i de forkerte hænder. Det er også derfor, der er udarbejdet indviklede sikkerhedssystemer, der skal sikre, at vores personlige og personfølsomme oplysninger kun når fremme til de rette. Misteltenen hedder "kommunen".

Fra Haderslev Kommune er sendt et væld af personfølsomme oplysninger til forkerte modtagere. Fejl, der er ganske utilgivelige, men som alligevel forekommer gang på gang. Jeg har ikke blot skrevet om det én gang, men flere gange - og nu gør jeg det igen.


En klemt borger fik for få dage siden tilsendt personfølsomme oplysninger om en anden, og det er nu fulgt af en mail fra Jobcentret. Heri hedder det:

"Jobcentret er blevet bekendt med, at du utilsigtet har fået tilsendt fortrolige oplysninger på en anden borger i din digitale postkasse. Dette skyldes en menneskelig fejl i vores afsendersystem Opera, og det beklager jeg meget.

Du bedes returnere brevet eller slette det modtagne i din digitale postkasse ... du bedes give besked om, hvilken form du vælger ...

Fejlen beklages endnu engang"

Jeg har udeladt navne, adresser og datoer!

Det er selvfølgelig fint, at Jobcentret beklager, men her er altså mere en undskyldning på plads - og den kan man så håbe, at den borger, hvis personfølsomme oplysninger er sendt ud i æteren, har fået.

Modtageren af de personfølsomme oplysninger om en anden har ikke reageret på Jobcentrets tidsfrist om at fortælle hvilken form, hun har valgt. I praksis er det også ligegyldigt, for uanset hvad hun meddeler, behøver det ikke være sandt.

Her er det alene Jobcentret, der laver en grov fejl, hvilket en beklagelse ikke retter op på. Især ikke, fordi jeg alene blandt Syg i Haderslevs medlemmer kan finde en halv snes fejl af tilsvarende art - og så underdriver jeg endda antallet!

... i øvrigt er det strafbart at omgås personfølsomme oplysninger med letsindighed! Tidligere eksempler har ført til, at Syg i Haderslev har klaget til Datatilsynet. Det manglede også bare andet!

Havkatten Calle

Publiceret 01 May 2015 07:00