Ida Siemens Lorenzen ved en nytårskoncert i Ballum. (Privatfoto)

Ida Siemens Lorenzen ved en nytårskoncert i Ballum. (Privatfoto)

Orkester hædrer to unge musikere

Ved Sønderjysk Amatørsymfoniorkesters koncert i Musikhuset den 9. maj modtager to unge strygere hver et legat

Sønderjylland har et fuldt besat amatørsymfoniorkester i Sønderjysk AmatørSymfoniOrkester (SASO). Orkestret fyldte 50 år i 2013, og det blev fejret med et brag af en jubilæumskoncert i Alsion, Sønderborg.
I disse mange år har SASO givet koncerter rundt omkring i landsdelen i både Nord- og Sydslesvig. De seneste år efter kommunesammenlægningerne har koncerterne hovedsageligt været afholdt i mindre byer, hvor det professionelle Sønderjyllands Symfoniorkester ikke kommer. På den måde søger SASO at bidrage til musiklivet i kommunernes yderdistrikter. Og det har vist sig, at orkestret derved har skaffet sig et stort stampublikum rundt omkring, bl.a. i Tinglev hvor det laver koncert med det tyske mindretal som arrangør. I år bliver det fredag den 8. maj kl. 19.30 i Deutsche Sporthalle i Tinglev.

Koncert i Musikhuset

Men der gøres en undtagelse den 9. maj, hvor SASO giver koncert i Musikshuset på Skovvej i Sønderborg. Det skyldes dels en betragtelig tilknytning til byen, og dels at SASO uddeler sit "Legat til en SASO-musiker som har udfyldt sin rolle i orkestret med særligt engagement og dygtighed". Det må gerne foregå i en central storby.
Blandt de mange festlige indslag ved jubilæumskoncerten var indstiftelsen af legatet, som første gang var på 5.000 kroner af SASO's egen kasse. Derefter har Lene og Bent Jensen fra Linak ønsket at sponsorere legatet fremover. Foreløbig tre gange à 10.000 kroner.

Et billede af Anna-Barbara Thomsen, da hun begyndte i SASO. (Privatfoto)

Et billede af Anna-Barbara Thomsen, da hun begyndte i SASO. (Privatfoto)

Farvel til to strygere

SASO siger ved koncerten i Sønderborg farvel til to meget trofaste strygere, Anna-Barbara Thomsen og Ida Siemens Lorenzen, der har deltaget i hhv. 6 og 8 år og begge har haft det ansvarsfulde job som koncertmester for SASO. De er tilmed meget talentfulde og har kvalificeret sig til pladser på konservatorier i hhv. Odense og Aarhus.
Afskeden festliggøres ved at tildele dem legatet med en halvdel til hver efter mange gode år og med ønsket om held og lykke fremover.
Ved koncerten tager orkestret også afsked med dets meget dygtige dirigent, Susanne Leona Heigold, som har ledet orkester i halvandet år. Udover hendes generelle musikalske dygtighed har hun tilført et helt nyt, moderne repertoire til det gamle orkester - som slet ikke er så bedaget endda. Det gamle orkester spiller med liv og sjæl f.eks. Monthy Normans 'James Bond medley' og Georg Michaels 'Wake me up before you go go'. Men også et klassisk værk, den smukke 'Schuberts Ufuldendte', kan man nyde ved konceren.
Koncerten må gerne trække aktive, musiksudøvende amatører til, for skulle de få lyst til at spille med, så kan orkestret bruge musikere i alle instrumentklasser. Man mangler specielt violiner. Henvendelse til formand Claus Münchow på mobil 5192 3457.

Publiceret 03 May 2015 07:00