(Arkivfoto. SOS Børnebyerne).

(Arkivfoto. SOS Børnebyerne).

SOS Børnebyerne mangler indsamlere i Køge Kommune

INDSAMLING: Med kun en lille uge til SOS Børnebyernes landsindsamling mangler der stadig indsamlere over alt i landet. Behovet er vokset med jordskælvet i Nepal
Med under to uger til SOS Børnebyernes landsindsamling, ”Giv en mor på Mors dag,” er situationen for verdens udsatte børn for alvor forværret med jordskælvet i Nepal. SOS Børnebyerne har derfor besluttet, at halvdelen af indsamlingen den 10. maj skal gå til både akut og langsigtet hjælp til de børn, der er berørt af jordskælvet.
Men sådan en omskiftning giver også sved på panden i den humanitære børneorganisation. Der mangler nemlig stadig mange indsamlere.
I Køge Kommune har 42 allerede tilmeldt sig. Men det er under halvt så mange, som der er ledige ruter, forklarer direktør i SOS Børnebyerne, Paula Guillet de Monthoux.
- Vi er vildt taknemmelige for alle, der har meldt sig. Nu krydser vi fingre for, at mange flere vil komme til. Vi ved, at Nepals børn har brug for os i mange måneder frem, siger hun.

Jordskælvet giver flere udsatte børn

Indsamlingen ”Giv en mor på Mors dag” havde også oprindeligt fokus på de børn i verden, der står alene uden beskyttelse.
SOS Børnebyerne har over 500 børnebyer verden over, hvor netop forældreløse og udsatte børn kan få en familie komplet med en SOS-mor og SOS-søskende. Jordskælvet i Nepal har for alvor aktualiseret behovet.
Flere end én million børn har ifølge FN akut brug for hjælp i Nepal, efter det voldsomme jordskælv lørdag ramte landet og fik bygninger, veje og huse til at styrte sammen.
- Vi har allerede åbnet op for hjælp i vores tre børnebyer i Kathmandu-dalen og tager nu familier og børn ind, så børnene kan få et beskyttet værested med hjælp til mad, husly og voksenomsorg, siger Paula Guillet de Monthoux. 
Alle SOS-børnebyer i landet har klaret sig uskadt gennem jordskælvene, og de fungerer nu som base for nødhjælpsindsatsen.
I det langsigtede perspektiv vil SOS Børnebyerne tage imod børn, der har mistet deres forældre, så børnene kan få et nyt hjem med en mor.
- I landsindsamlingen går du bogstaveligt talt på gaden for at sørge for, at børn ikke skal leve der. Jeg vil glæder mig enormt meget til dagen, men det er selvfølgelig også med sommerfugle i maven, for vi håber, at mange flere vil samle ind i den gode sags tjeneste, siger Paula Guillet de Monthoux.
pm

Så stort er behovet

En million børn i Nepal er i fare på grund af jordskælvet • På verdensplan lever 24. mio. børn uden forældreomsorg • Børn, der mister deres forældre, er ekstra udsatte for misbrug og børnearbejde

Så nemt er det

• Det tager typisk 2-3 timer for en indsamler at gå sin rute

• Vælg din egen rute på www.sosindsamling.dk

• Ved tilmelding senest den 5. maj, får du indsamlingsbøtten sendt direkte til døren

• Tilmelder du dig efter den 5. maj, skal du selv hente indsamlingsbøtten. Det vil være muligt i Esbjerg, Frederikssund, Herning, Kerteminde, Kjellerup, København, Lyngby, Ringsted, Roskilde, Silkeborg, Vejle, Århus og på Bornholm.

Om SOS Børnebyerne

• Støttes af flere end 40.000 danskere og godt 800 frivillige

• Arbejder i 134 lande

• Mere end 60 års erfaring med hjælp til udsatte og forældreløse børn

Publiceret 03 May 2015 16:00