Martin Folmer.

Martin Folmer.

Portræt:

Musikformidler og kapelmester

I rækken af portrætter af kommunens musikundervisere er turen kommet til Martin Folmer

Martin Folmer er kandidat i musikformidling fra Syddansk Musikkonservatorium med speciale i trompet, komposition og bigbandledelse. På Haderslev Musikskole underviser han i trompet, klaver, klaverlaboratorium og basun, og derudover er Martin også tilknyttet Hedensted Musikskole, hvor han blandt andet har startet et skoleorkester på Tørring Skole.
Ved siden af de to musikskoler er Martin dirigent i Esbjerg Postorkester og Big Band Ribe.
I samarbejde med musiklærer Jens Kaa står Martin for Haderslev musikskoles deltagelse i det årlige karnevalsoptog d. 26. juni, og i maj går det løs med forberedelserne. Alle musikskoleelever på 12 år og opefter har fået tilbuddet om at deltage, og Martin håber, at så mange som muligt vil tage del i det festlige, 1000 mand store optog fra Damparken til Store scene i Kløften. Især fordi det er til stor glæde for eleverne at spille for så mange begejstrede publikummer.
Der er ingen tvivl om, at Martin brænder for jazzmusik og formidlingen af denne. Af samme årsag står han i spidsen for musikskolens helt nye projekt, som er et bigband, der bliver skudt i gang i næste sæson.
Martin mener, at det er oplagt med et bigband i musikskolen, da det appellerer rigtig godt til unge mennesker, og langt de fleste blæsere kan lide at spille i bigband, fordi de kan få lov til at spille med en volume og energi, de måske ikke har mulighed for andre steder.
“Det fede ved bigbandet er, at man kan skabe “den store lyd”. Der sidder 12-13 blæsere, en rytmegruppe, og ofte er der plads til nogle sangere. Og i et moderne bigband kan man faktisk spille al slags musik. Som vi eksempelvis hører i musikprogrammer som X-factor, så kan man sagtens spille nutidige popsange.” Derfor kommer musikskolens bigband til at opstå i spændingsfeltet mellem klassisk bigband-musik og nyere arrangementer fra popmusikkens verden.
Selv er Martin uddannet som både rytmisk og klassisk trompetist, og han udsætter sine elever for samme skæbne, da trompeten er perfekt i begge verdener.
Der har generelt aldrig været tvivl om, at Martin skulle arbejde med musik. “Det er en kæmpe oplevelse som lærer at sidde med en enkelt elev eller et hold og mærke, at det rykker. Dét, synes jeg, er rigtig fedt!”

Publiceret 03 May 2015 09:00