Dyr på Græs – Lad det krible og krable

Se køerne blive sat på græs, tag på ulvesafari eller fang krible krabledyr i vandhullet lørdag den 9. maj klokken 10-15

Foråret summer og alt kribler og krabler. Dyrene har stået på stald hele vinteren og skal lukkes på græs. Fårene skal klippes og hyrdes af hyrdehunde på engen og i vandhullet fanger vi haletudser og andre spændende smådyr. Der er masser af liv omkring den gamle gård, når naturvejleder Nanna Winbladh i samarbejde med Landbomuseet Kolding inviterer til en hyggelig familiedag med krible krabledyr, husdyr og ikke mindst rovdyr.
I skoven kan alle børn og deres forældre komme med på ulvesafari. ”Ulvesafarien er en lille tur ind imellem træerne, hvor vi sammen bliver kloge på, hvad ulven er for en størrelse. Hvad den spiser og hvordan den opfører sig. Vi skal kigge i ulvens madkasse og se om vi kan få øje på ulven med kikkerten”, fortæller naturvejleder Nanna Winbladh. Turen slutter ved bålet, hvor børnene selv skal brændestemple en ulvepote på en træskive. Et bevis på, at de har gennemført ulvesafarien.
Krible krable måneden er godt i gang og naturvejledere og frivillige formidlere står klar ved vandhullet. ”Vi skal fange haletudser og andre af vandhullets vanvittige væsener og mon ikke guldsmedelarven og haletudsen viser deres forvandling for øjnene af børnene”, siger Rikke Laustsen med et smil. På plænen bygger skovhjælperne insekthoteller med børnene og biavleren viser sine bier frem.
 De mange spændende og lærerige oplevelser giver god appetit. Landbomuseet har derfor tændt op i grillen, så du kan købe nystegte pølser med brød eller kartoffelsalat. Er du stærk og frisk kan du kværne dit eget mel og bage et brød på bålet. Madpakken kan også nydes ved de mange borde og bænke eller i græsset på dit eget picnictæppe. 

Publiceret 04 May 2015 18:00