Lad os få en familieminister

Af
Af Claus Mester-Christensen

Margrethehåbsvej 75B

Roskilde

Danmark har ikke haft en familieminister siden 2007. Uanset om statsministeren efter næste folketingsvalg hedder Lars eller Helle, så vil Krifa gerne opfordre politikerne til at sikre, at vi igen får en familieminister, og at vi får et mere markant fokus på familien.
Fornyligt præsenterede Ugebrevet A4 en undersøgelse, der viser, at næsten halvdelen af danske forældre støtter ideen om et nyt familieministerium, der igen kan sætte familiernes vilkår på den politiske dagsorden.
Krifa støtter, i lighed med Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, ideen.
Desværre er der ikke den store politiske opbakning. F.eks. mener den radikale socialminister Manu Sareen ikke, at der er behov for en familieminister og Venstres Tina Nedergaard siger direkte til Ugebrevet A4, ”Jeg synes ikke området har bredde nok til en selvstændig ministerpost”.
For Krifa er det helt uforståeligt, at man kan mene, at samfundets mest grundlæggende og bærende institution, familien, ikke har fortjent et selvstændigt ministerium.
Siden den daværende regering i 2007 lagde både Familieministeriet og Familie- og Arbejdslivskommissionen i graven, har den familiepolitiske debat været nærmest fraværende. Så der er i dén grad behov for et fornyet politisk fokus på familien.
I Krifa har vi en mission om at understøtte den enkelte i at opnå god arbejdslyst. For os begynder glæden ved at gå på arbejde derhjemme i familien. Hvis ikke der er en sund balance imellem familieliv og arbejdsliv, så er det sværere at bevare arbejdsglæden.
Derfor ønsker Krifa, som en moderne arbejdsmarkedsorganisation, at være med til at sætte en ny dagsorden. En dagsorden, der ikke alene handler om vækst og økonomi, men som også handler om, hvordan vi sikrer god arbejdslyst og en sund balance for den enkelte.
Claus Mester-Christensen
Næstformand Krifa Hovedstaden

Publiceret 04 May 2015 16:15