(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Vindmølleplan mangler jordforbindelse

 
For et år siden havde vi et rend af biler ned ad Torp Bygade (blind gade), fordi de ikke kunne passere motorvejsbroen og søgte en omvej. I én uendelighed kørte lastbilerne uden for asfalten, når de skulle dreje med en 40 meter lang møllevinge. 6 timer hver gang var alt spærret. En hel stak møller skulle op ude ved Sæd og det rend havde vi her ved motorvejsafkørsel 72. Det var småting ved siden af vanvidsplanerne, hvor vingerne jo er godt 70 meter lange. Vejnet og rundkørsler kan ikke sluse så store maskindele igennem! Konstant blev det pillet livsvigtige vejskilte ned, som møllefolkene ikke satte op igen, så man måtte ringe ind til teknisk forvaltning, at nu kunne man køre ned på motorvejen fra alle retninger, som man behagede.
Hos vor familie ved Århus bliver planer aflyst i sidste øjeblik fordi kæmpemølledelene ikke kan komme rundt om et hushjørne eller ned ad en snoet landsbygade for at lande på åstedet. Befolkningen skal absolut påduttes disse søvnløse fraser med mølleopsætningstrusler nær deres hjem i månedsvis, før der kommer realistiske briller på næsen af politikere og møllefolk.
Men der er andre veje, som måske ikke giver millionerne, men som giver ren strøm uden støj og bevægelsesgener. Kør hen til Enstedværket. Drej mod øst ad Varnæsvej og kør 2 km. Her har den kære landmand dægget alle udhustage med solceller. Et betragteligt projekt, som fortjener opmærksomhed.
Lav strømmen der hvor dem skal bruges. Tag byens hustage i brug, så kan byfolkene selv lave deres strøm.
 
 

Publiceret 04 May 2015 12:23