Newton rummet på Risbjergskolen blev indviet i 2014.

Newton rummet på Risbjergskolen blev indviet i 2014.

Endnu mere Newton Room

Klasser fra alle Hvidovres skoler bruger det nye og anderledes naturfagslokale på Risbjergskolen, og nu skal det udvides

De kan bygge små robotter og vindmøller, arbejde med energi, geologi, solceller og satelitter - og de kan gøre det praktisk, eksperimenterende og legende.

5., 6. og 7. klasserne i Hvidovre har i godt et års tid haft muligheden for at få en dag i det anderledes naturfagslokale på Risbjergskolen, som kaldes Newton Room. I alt 85 gange har skoleklasser besøgt det laboratorielignende værksted siden åbningen i februar 2014, og både elever og lærere har været begejstrede for muligheden for at få fingrene i teknologi , naturvidenskab og matematik på en anden måde end i den daglige undervisning. På den baggrund har kommunalbestyrelsen nu besluttet, at give 1,7 mio. kr. til en udvidelse af Newton-rummet. Organisationen First Scandinavia og Boeing er medfinansierende på projektet, og midlerne fra Hvidovre Kommune skal først og fremmest gå til at få flyttet Risbjergskolens musiklokale, som er nabo til Newton-rummet i dag. Når musiklokalet er flyttet, kan de naturvidenskabelige og teknologiske eksperimenter få mere plads. Udvidelsen af Newton-rummet vil løfte naturfagsundervisningen på Hvidovres folkeskoler yderligere, idet der samtidig tænkes i samarbejde med lokale virksomheder, flere muligheder for de dygtigste elever, og udfordringer og udviklingsmuligheder for alle elever i forhold til at arbejde med innovation, natur og teknologi. Desuden vil der bliver mulighed for, at endnu flere klasser - på alle klassetrin - kan bruge de gode faciliteter. Newton-rummet på Risbjergskolen er det første af sin slags i Danmark, og ved åbningen den 6. februar 2014 deltog undervisningsminister Christine Antorini, den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, Boeings europadirektør Brian Moran, direktør for First Scandinavia Per Arild Konradsen, NTS-centerets direktør Lene Beck Mikkelsen, borgmester Helle Adelborg og repræsentanter fra erhvervslivet.

Publiceret 05 May 2015 08:00