Vejarbejde på Hvidovrevej.

Vejarbejde på Hvidovrevej.

Kom med til udstillingsåbning og rundvisning

Vær med på torsdag den 7. maj når Forstadsmuseet åbner en ny Historien i Gaden-udstilling på Hvidovrevej. Udstillingen fortæller 10 spændende historier, der gemmer sig 10 steder langs Hvidovrevej. Om dramatiske begivenheder, historiske bygninger, personlige skæbner og om Hvidovres udvikling fra lille landsby til moderne forstadskommune.

Åbning og rundvisning 7. maj

- Vi mødes foran Hvidovre Rådhus kl. 17 til en kort velkomst. Herfra går rundvisningen langs med Hvidovrevej, hvor vi kommer forbi de fleste af udstillingens historier, siger Anja Olsen fra Forstadsmuseet. - Kom med og hør f.eks. historien om opførelsen af Hvidovre Rådhus, livet som elev på Sønderkærskolen i gamle dage og den dramatiske fortælling om frihedskæmpernes ildkamp på Hvidovrevej. Rundvisningen varer ca. 1½ time og slutter ved Rytterskolen, hvor vi serverer en øl og popcorn. Arrangementet er gratis og for alle, så tilmelding er ikke nødvendig.

En udstilling om byen i byen

Historien i Gaden er rammen om Forstadsmuseets utraditionelle måde at formidle den lokale historie på. Historien fortælles dér, hvor den er sket, ude i byrummet, hvor vi færdes hver dag. Den nye udstilling langs Hvidovrevej synliggør i bogstaveligste forstand historien i gaden på en af Hvidovres mest travle strækninger: Billeder og små korte historier dukker frem under asfalten og fortovsfliserne og gør én opmærksom på, at tingene ikke altid har været eller set ud som i dag. Har man lyst til at få hele historien og se flere billeder, kan man scanne en QR-kode med sin mobiltelefon på det enkelte sted, som leder til historien i dens fulde længde. Hvis det regner, er det også muligt at læse alle de ti historier i ro og mag hjemme fra sofaen. Udstillingen kan f.eks. bruges af enkeltpersoner, der går eller cykler på Hvidovrevej til daglig, skoleklasser i udskolingen, der ønsker at supplere undervisningen med en aktiv form for læring og af grupper, der er på tur i Hvidovre og gerne vil lære om byens historie.

Publiceret 05 May 2015 08:00