Man kan bl.a. bestille bøger fra biblioteket via app’en.

Man kan bl.a. bestille bøger fra biblioteket via app’en.

Kommunen lancerer to nye apps

Nu er det blevet nemmere at holde sig opdateret om, hvad der sker rundt omkring i Hvidovre

To nye apps gør det nu muligt at tage Hvidovres kultur- og fritidsliv med i baglommen.

Af
red

Med app’en Mit Hvidovre kan du holde styr på, hvad der sker i byen, og med app’en Biblioteket kan du nemt søge og bestille blandt tusindvis af materialer på HvidovreBibliotekerne. Formålet med de to apps er at gøre det nemt og overskueligt at navigere rundt i byens mange kultur- og fritidstilbud. De to gratis apps er et godt tilbud til byens borgere, fortæller borgmester Helle Adelborg: - I Hvidovre har vi altid rigtig mange gode og spændende fritidstilbud til hele familien, og med de to apps bliver det lettere og sjovere at planlægge sine fritidsoplevelser. Alle byens aktuelle fritidstilbud ligger lige ved hånden, uanset hvor og hvornår man ønsker det, og vi ser det som en god service, at vi nu kan tilbyde flere forskellige apps til borgerne...

Borgerne i centrum

Med Mit Hvidovre kan du finde information om aktuelle oplevelser i byen, og du kan modtage direkte besked om relevante arrangementer. I app’en finder du også et kort over byens spændende lokaliteter, og via GPS kan du se, hvilke oplevelser, der finder sted nær dig. Du kan booke lokaler gennem foreningsportalen, eller logge på borgerportalen Boblberg.dk, hvor du kan finde og dele interesser med andre. Fremover vil du også kunne finde aktuelle sæsonprogrammer som Aktiv Sommer og Fritid For Dig. Hvidovres borgere får også selv mulighed for at sætte deres præg på app’en, fortæller Helle Adelborg: - Alle brugere kan uploade billeder af deres favoritsteder i kommunen til inspiration for andre. På den måde er brugerne med til at skabe indholdet, og kan give deres egne lokale tips om f.eks. legepladser, grønne områder og løberuter videre.

Biblioteket på telefonen

App’en Biblioteket er dit lokale bibliotek lige ved hånden. Med app’en kan du finde og reservere bøger og andet materiale til afhentning på dit lokale bibliotek, og du kan samtidig få nyheder og information om bibliotekernes arrangementer. Formand for kultur- og fritidsudvalget, Niels Ulsing, er begejstret for biblioteks-app’en: - Biblioteket er en virkelig praktisk og fleksibel app, der gør det muligt at benytte næsten alle HvidovreBibliotekernes tilbud uanset om man er på farten eller sidder hjemme i lænestolen. Den er let at bruge, og jeg håber, at rigtig mange borgere vil benytte den til at finde deres næste læseoplevelse... Helle Adelborg og Niels Ulsing understreger, at man stadig kan finde kommunens kulturtilbud uden en smartphone. Al information om kultur- og fritidsområdet vil kunne findes på kommunens hjemmeside, eller ved henvendelse på eksempelvis bibliotekerne. Mit Hvidovre er udviklet til Hvidovre Kommune i samarbejde med selskabet Mobile Identity, og kan downloades til Iphone, Ipad og Android. Biblioteket er en tværgående national app, som flere danske kommuner har udviklet i fællesskab. Biblioteket kan downloades til Iphone og Ipad, og kommer snart til Android.

Publiceret 05 May 2015 08:00