Gymnasie- og folkeskoleeleverne har brugt timer på at forberede sig til turen til Island.

Gymnasie- og folkeskoleeleverne har brugt timer på at forberede sig til turen til Island.

Talenterne tog til Island

- og se deres oplevelser på udstilling fra den 12. maj

Klasseværelset blev skiftet ud med Islands fascinerende natur, da 20 folkeskole- og gymnasieelever i sidste uge rejste af sted på feltstudier med projektet “Talenter på Tværs”.

Siden efteråret har 20 talentfulde elever fra Frydenhøjskolen, Langhøjskolen og Hvidovre Gymnasium & HF mødtes en gang om måneden til fælles undervisning i faget naturgeografi. Fokusområdet for undervisningsseminarerne har været Island, og de videbegærlige unge mennesker er kommet omkring emner som blandt andet vulkaner, Islands socioøkonomiske forhold og geologi.

Elever blogger løbende

I sidste uge fik eleverne så fyldt praksis på deres teoretiske viden, da de rejste til Island for at lave feltstudier. Undervejs på rejsen skulle eleverne tage billeder af deres oplevelser, ligesom de hele ugen ville blogge på hvidovregymnasium.dk. De fik desuden til opgave at skrive en række faglige artikler om emnerne landbrug, glaciologi, geomorfologi, energiressourcer og vulkanisme. Disse artikler vil i ugerne efter rejsen blive bragt her i Hvidovre Avis.

Fernisering af udstilling

Derudover deler “Talenter på Tværs” deres oplevelser med resten af Hvidovre borgere ved at skabe en udstilling om Island, der vises på Hvidovre Hovedbibliotek fra den 12. maj og en måned frem. Der er fernisering af udstillingen på næste tirsdag den 12. maj kl. 10.00, hvor alle interesserede er mere end velkomne.

Publiceret 05 May 2015 08:00