Overlæge dr. Wolfgang Ries (tv) fra sygehuset Diako i Flensborg deltog i 1864-løbets pressemøde, hvor han kunne fortælle om sportsløbehjulets muligheder for både krop og hjerne. Foto: Svend Mikael Larsen

Overlæge dr. Wolfgang Ries (tv) fra sygehuset Diako i Flensborg deltog i 1864-løbets pressemøde, hvor han kunne fortælle om sportsløbehjulets muligheder for både krop og hjerne. Foto: Svend Mikael Larsen

1864-løbet skiller sig ud

Der er noget for både løbere og kulturinteresserede i weekenden den 30. og 31. maj

Af
Af Svend Mikael Larsen

Der arrangeres cirka 1.400 løb i Danmark om året, og hos folkene bag 1864-løbet vil man ikke bare være endnu et i rækken.
"1864-løbet er ikke alene et løb, for det er det også, men det er samtidig en kulturel oplevelse og en smagsprøve på, hvor pragtfuld en plet på landkortet Sønderborg er. Det ved vi, der bor her, allerede. Derfor er vores ambition at trække folk til lang vejs fra, og det kræver, at vi skiller os ud og tilbyder noget ud over det sædvanlige," siger løbsleder Hans Flindt, som også kan fortælle, at der alene i Købehavn nu er 200 steder, hvor man kan finde brochurer over 1864-løbet.
I år er det femte gang, at løbet finder sted, og som noget nyt kommer den til at strække sig over to dage.
Lørdag den 30. maj kl. 11 starter det for fuld musik på Rønhaveplads, når bandet '36,6' skruer op for forstærkerne. Navnet 36,6 svarer meget godt til menneskers kropstemperatur, og det tegner til at blive en varm oplevelse. I hvert fald har bandet vundet 'Poland Got Talent' med deres covermusik, og i England er de blevet kåret som bedste Beatles-cover-band.
Man får også lejlighed til at stifte bekendtskab med det nye sportsløbehjul, som er et rigtig godt instrument, når man vil træne både krop og hjerne.

Premiere på en bil

Også noget så sjældent for et motionsløb som en danmarkspremiere på en bil kan man være med til. Det er den nye VW hybridbil Golf GTE, der lanceres netop denne dag.
"Jeg har haft lejlighed til at køre en lille tur i den. Det var inde i byen, men jeg prøvede alligevel lige at røre ved speederen og var ved at ryge om på bagsædet," smiler Hans Flindt, som lover flere overraskelser til om lørdagen.
Om søndagen den 31. maj er det ved Alsion, det foregår. Også her vil der være meget at se og opleve. Det er fra Alsion, at løberne bliver sendt af sted ud på de fire ruter på hhv. 21,1 - 10,6 og 6 kilometer samt børneløbet på 1.864 meter, hvor også Sønderborgs Skolemesterskab skal afgøres.
På de lidt længere distancer kommer løberne gennem 1864 udstillingen på Sønderborg Slot, langs strandpromenaden og en del af Gendarmstien med udsigt over Flensborg Fjord, igennem Historiecenter Dybbøl Banke og flere af skanserne og forbi Dybbøl Mølle. Og det er ikke umuligt, at man passerer et strygeorkester undervejs.
Der er således lagt an til et oplevelsesrigt 1864-løb. Men faktisk er man ifølge løbsleder Hans Flindt allerede nu fast besluttet på, at 1864-løbet skal markerer sig endnu stærkere næste år.

Publiceret 06 May 2015 09:00