Bestyrelsesformand Jan Riber Jakobsen er tilfreds med et overskud på 6,7 mio kroner, selvom det optimale er, når Arwos rammer et rundt nul. (Arkivfoto)

Bestyrelsesformand Jan Riber Jakobsen er tilfreds med et overskud på 6,7 mio kroner, selvom det optimale er, når Arwos rammer et rundt nul. (Arkivfoto)

Arwos har sorte tal på bundlinjen

En skattesag sætter dog et kedeligt fingeraftryk på regnskabet

Af
Af Svend Mikael Larsen

Bestyrelserne i Arwos Holding A/S og datterselskaberne har fremlagt deres årsregnskaber for 2014. Samlet leverer koncernen et overskud på 6,7 mio. kroner efter skat, hvilket bestyrelsesformand Jan Riber Jakobsen er meget tilfreds med.
“Arwos' fornemste opgave er at ramme et rundt nul. Vi må ikke opkræve mere, end der skal bruges, men når overskuddet skyldes en optimeret drift, så er det svært ikke at være tilfreds,” siger Jan Riber Jakobsen.

Færre lånte penge

Ikke mindst i datterselskabet Arwos Spildevand A/S har man kunnet mærke de reducerede driftsomkostninger, efter at Vand og Spildevandsafdelingerne i 2013 blev lagt sammen.
“Nu høster vi frugten af tidligere svære, men nødvendige beslutninger. Det mærkes på bundlinjen, hvor der er et overskud på 10,5 mio. kroner før skat,” forklarer Jan Riber Jakobsen.
Overskuddet blev dog spist af SKAT. SKAT mener, at forsyningsselskabernes aktiver blev værdisat for højt, da de blev udskilt fra kommunerne. Det har givet for høje skattemæssige afskrivninger, som SKAT mener, skal betales tilbage til staten.
På vegne af sektoren har brancheforeningen DANVA rejst prøvesager ved domstolene. En sag man i første omgang tabte de i Landsskatteretten, og derfor skal der betales nu.
“Ved første øjekast kan det virke træls, at 10,5 mio. kr. bliver reduceret til 4,8 mio. kr. Men når nu skattesagen er her, så skal vi i det mindste ud og låne langt mindre,” siger bestyrelsesformanden.
Også i Arwos Service A/S har man præsenteret et overskud. Det skyldes ligeledes effektiviseringer.
“Eksempelvis har man ryddet ud og op i gamle it-licenser og programmer. Ikke alle har brug for alt, hvilket har givet en besparelse på 1,6 mio. kroner,” slutter han.

Publiceret 06 May 2015 10:00