Baltic Crossing er et af tre bud på en ægte folk-koncert i FolkBaltica regi.

Baltic Crossing er et af tre bud på en ægte folk-koncert i FolkBaltica regi.

Så er der folk til folket

Tre FolkBaltica-koncerter i Broager, Nørreskoven og Skelde

Af
Af Svend Mikael Larsen

FolkBaltica byder på tre lokale koncerter i den kommende tid.
På torsdag den 7. maj kl. 20 kan man møde Trio Mio: Grevinden og hendes følge i Nette Jensens hyggelige stuer i Skelde.
Grevinden hedder også Kristine Heebøll (violin), og hun har de to ekvilibrister Jens Ulvsand (bouzouki/guitar) og Peter Rosendal (klaver/flugabone) med i sit følge.
Siden 2004 har den musikalske trio udgivet fem albums og har modtaget syv Danish Music Awards.
Rammerne bliver næsten ikke smukkere, når Nygård i Nørreskoven inviterer indenfor på fredag den 8. maj kl. 20 til ULC og ByTikZyz
ULC er et dansk-irsk samarbejde. Peter Uhrbrand (violin) er folkmusikkens grand old man og har boet på Fanø i mange årtier. Sammen med Sonnich Lydom (harmonika) og Séamus Cahill (bouzouki, sang) bevæger ULC sig rundt i de forskellige genrer, låner fra jazzens og rockens verden for så til sidst at blande det med folk. ByTikZyz fra Litauen spiller gammel og traditionel musik fra de baltiske lande på en ny og energisk måde.
Baltic Crossing og Fiddlers Bid har tænkt sig at sprænge grænserne på Cathrinesminde søndag den 10. maj kl. 15.30.
Baltic Crossing har stor interesse for ældre dansemusik, og med deres nutidige fortolkninger fylder de den europæiske folkemusik med ny, ung energi. Fiddlers‘ Bid spiller traditionel folk fra Shetlandsøerne, men også moderne fortolket folk fra Nordengland og Irland.
Billetter til hver af de tre koncerter koster 150 stykket for voksne og 75 kroner for unge/studerende og kan købes på sonderborgbilletten.dk.

Publiceret 06 May 2015 08:00