Endnu bliver solhattene luftet i Haderslevs smukke natur, men inden længe håber Maria og Uffe Nannberg på at eventyrrejsen til Marias hjemland, Brasilien, kan blive en realitet - og den må gerne munde ud i et permanent ophold i sambalandet.

Endnu bliver solhattene luftet i Haderslevs smukke natur, men inden længe håber Maria og Uffe Nannberg på at eventyrrejsen til Marias hjemland, Brasilien, kan blive en realitet - og den må gerne munde ud i et permanent ophold i sambalandet.

Udlængsel:

Blinde kan også jagte eventyret

Massør og coach Uffe Nannberg har sat klinikken i Haderslev til salg, for at bosætte sig i Brasilien

Af
Mette Henriksen

“Du skal give slip på den person, som du troede du var, for at komme videre. Så længe man kan ånde, er der muligheder.”
Velmente råd som disse kan nemt lyde som floskler for de, som befinder sig i deres livs krise. Men kommer de fra en mand, som ikke har været skånet for livets luner, så giver de menig og ikke mindst håb.

Tumor ødelagde synet

Uffe Nannberg har været blind siden 1992, efter at to godartede tumorer på begge synsnerver ødelagde hans øjne.
Til gengæld er han udstyret med en viljestyrke udover det sædvanlige, et lyst sind og en uimodståelig lyst til eventyr. Det næste af slagsen venter lige om hjørnet i form af en eventyrrejse til hustruen Marias hjemland, Brasilien, som meget gerne må ende med at blive et permanent ophold i sambaens land.
“Vi vil meget gerne flytte til Brasilien permanent. Det er især klimaet, som lokker. Og så kan Maria, der er kontoruddannet, få et arbejdsliv, der byder på andet end rengøring,” siger Uffe Nannberg, der er selvstændig massør i Haderslev. Maria tilføjer, at savnet af hendes familie, der tæller fem søskende og massevis af niecer og nevøer, som bor et par hundrede kilometer fra millionbyen Sâo Paulo, ikke blive mindre med tiden.
“Børnene bliver store uden at jeg nærmest når at lære dem at kende - det er hårdt,” siger hun.

Massageklinikken på Storegade er sat til salg, og Uffe Nannberg glæder sig nu til at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.
Foto: Mette Henriksen

Massageklinikken på Storegade er sat til salg, og Uffe Nannberg glæder sig nu til at tage hul på et nyt kapitel i sit liv. Foto: Mette Henriksen

Tid til selvransagelse

For Uffe Nannberg, der er far til tre og bedstefar til otte, er hverken det portugisiske sprog eller hans synshandicap en hindring for at slå sig ned i den anden ende af verden.
“Jeg er bare ikke typen, som står stille. Der er ingen identitet i at være blind, og for mit vedkommende gav de nye livsvilkår mig tid til selvransagelse. Jeg blev skilt fra min første kone og købte et husmandssted for at drive landbrug, da jeg oprindelig er uddannet landmand,” fortæller han og uddyber:
“Nu har jeg så været selvstændig massør siden starten af 2000, og jeg kan ikke se mig selv gøre det de næste mange år her på stedet - der må gerne ske noget nyt.”

Eventyrrejse venter

Parret lægger ud med en rejse af flere måneders varighed, “for at sondere terrænet”. Men først skal han havde solgt sin klinik, der ligger på gågaden i hjertet af Haderslev, og som han deler med to andre behandlere.
“Jeg skal have afviklet klinikken, inden vi kan komme afsted for alvor. Jeg har en kontrakt, der binder mig til september 2016, men vi skulle meget gerne kunne rejse noget før. Så hvis der er en derude, der er interesseret i at overtage en massageklinik med god beliggenhed og endnu bedre kollegaer, så kan man bare komme frit frem.”
Parret har tidligere rejst til og rundt i Brasilien, så Uffe Nannberg ved, hvad der venter ham - og det fylder ham med længsel.
“Brasilien er på mange måder et fantastisk land. Der er klimaet, livsglæden og suset fra havet, men også menneskene, der tager imod en med åbne arme. Og så tiltrækker det mig at bo i et land, hvor mange ting stadig fungerer som de gjorde herhjemme for 40 år siden.”

Publiceret 06 May 2015 07:00