(Pressefoto).

(Pressefoto).

Hver 10. boligejer ramt af vejrskade i 2014

Langt de fleste på grund af storm, mens en tredjedel blev ramt af kraftig regn

 
UVEJR: En ny undersøgelse viser, at over hver tiende danske boligejer i fjor blev ramt af voldsomt vejr. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.
Langt størstedelen skyldtes storm og blæst, mens en tredjedel skyldtes kraftig regn. Og tirsdag den 5. maj blev store dele af Danmark nok engang ramt af et kraftigt regnvejr og lokale skybrud.
Ejendomsmæglerkæden home understreger vigtigheden af, at man rundt om i landets kommuner får styr på klimaudviklingens påvirkning af beboerantal og muligheder for at gøre området sikkert og attraktivt, mens skybrud, grundvand og kystline gnaver sig ind på os. Det forudsætter utvetydige lokale udmeldinger og handlingsplaner, lyder det fra Homes relationschef Mads Ellegaard.
- For få år siden var det energimærker, køberne skulle vænne sig til. Det næste, som vi allerede har set tendens til, bliver, at man også fokuserer på klimaforholdene, der knytter sig til den største enkeltstående privatinvestering, vi som danskere foretager os, siger Mads Ellegaard.
Han understreger, at afklaringen er en forudsætning for, at forsikringerne - som typisk kræves for, at der kan opnås realkreditbelåning i boligen - kan etableres retvisende.
- Dermed kan en vandskade ramme beboerne dobbelt hårdt – udgiften til den konkrete skade og generne forbundet med den, samtidig med at boligen bliver mindre attraktiv og måske helt usælgelig, siger Home-chefen.
Den enkelte boligejer kan også selv gøre noget for at sikre sin ejendom med et højvandslukke, faskiner, mindre flisearealer på grunden m.m.
pm

Publiceret 09 May 2015 17:15