Det er ikke ualmindeligt, at konfirmander bliver kørt til og fra kirken i sportsvogn eller limousine, og på Comwell Kellers Park Vejle ankommer nogle til festen i helikopter. Mostphotos

Det er ikke ualmindeligt, at konfirmander bliver kørt til og fra kirken i sportsvogn eller limousine, og på Comwell Kellers Park Vejle ankommer nogle til festen i helikopter. Mostphotos

Konfirmation i Ferrari og helikopter

Den får ikke for lidt, når de unge 13-15-årige bliver konfirmeret

Af
Af Jacob Hove

Der er lagt op til livets indtil videre største fest for mange af de 13-15-årige vejlensere, som i denne tid bliver konfirmeret.
For mange konfirmanders vedkommende er den anonyme ankomst til kirken med offentlig transport blevet skiftet ud med mere overdådige ture i limousine, Ferrari eller sågar helikopter. Og den gode gamle suppe, steg og is i forsamlingshuset er byttet ud med store fester nøje planlagt af konfirmanden selv.

Ingen konkurrence

Sognepræst i Nørremarkskirken Tove Bjørn Jensen har godt lagt mærke til, at konfirmander er begyndt at gøre meget ud af, hvordan de bliver fragtet til og fra kirken. Tendensen med at ankomme i limousine, smart sportsvogn eller måske ligefrem i helikopter er faldet flere præster for brystet. Frygten blandt dem er, at de unge, der ikke har adgang til dyre biler, vil føle sig udenfor, og det er ikke meningen med konfirmationsdagen.
Så slemt er det dog ikke i Nørremarkskirken.
“I Nørremarkskirken har vi en regel om, at man ikke må køre ind på kirkepladsen, medmindre det selvfølgelig er for at sætte gangbesværede familiemedlemmer af. Det betyder, at det i vores kirke ikke forstyrrer, når der er nogle af konfirmanderne, som ankommer i limousiner eller i en veteranbil,” siger Tove Bjørn Jensen.
Men hun er opmærksom på, at det ikke skal udvikle sig i negativ retning:
”Jeg kan godt forstå, at det er sjovt at ankomme i et fint køretøj, og ofte har de unge en særlig forbindelse - måske har onklen en veteranmotorcykel med sidevogn. Hos os har det ikke taget overhånd, og det er ikke mit indtryk, at de unge bruger det til at demonstrere velstand. Men det er klart, hvis det på et tidspunkt udvikler sig til en konkurrence, så vil vi sige fra.”
Sognepræst Tove Bjørn Jensen vurderer, at det er en håndfuld konfirmander per konfirmation, der vælger at ankomme i specielle køretøjer.

Årets fest

På Comwell Kellers Park Vejle har hotelchef Renè Dueholm Caspersen også lagt mærke til, at unge konfirmander gør alt for at holde den perfekte fest, og nogle har blandt andet fået lov til at lande med helikopter ved hotellet.
“Da jeg blev konfirmeret, var der suppe, steg og is, men for nutidens konfirmander er dagen en helhedsoplevelse. De unge ved, hvad de vil have, de er meget internationale, og forud for en fest har vi altid individuelle møder med konfirmanden og forældrene,” siger Renè Dueholm Caspersen.
Når der bliver gjort så meget ud af konfirmationsfesten, så skyldes det ifølge Renè Dueholm Caspersen, at de moderne familieformer betyder, at der ikke bliver holdt så mange familiefester længere. Når så anledningen er der, så får den gas.
“For de unge er det den største fest indtil videre. De har nogle drømme, og dem opfylder vi.”

Publiceret 09 May 2015 08:00