Højelse kirke er blandt de ti lokale kirker i årets brochure over vejkirker og andre åbne kirker. (Akivfoto).

Højelse kirke er blandt de ti lokale kirker i årets brochure over vejkirker og andre åbne kirker. (Akivfoto).

Ti lokale kirker er vej- og åbne kirker i 2015

Af
Per Møller

KIRKEBESØG: De nye brochurer over vejkirker og andre åbne kirker for 2015 er udkommet.
Der er ialt 407 kirker fordelt udover hele landet der harvalgt at være med i brochurerne. Og som noget helt nyt er der nu også 108 af vejkirkerne, der er blevet cykelvenlige vejkirker.
Brochurerne findes som sædvanligt i to udgaver - en for Jylland og en for øerne - Sjælland, Fyn og øvrigeøer med 210 kirker.
I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser.
Som nævnt er 108 kirker blevet cykelvenlige vejkirker, hvilket betyder at der her vil være et sted hvor man kan stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske og der vil være en cykelpumpe til rådighed.
Ti kirker i og omkring Køge er med i brochuren - nemlig Karlslunde, Karlstrup, Solrød Strandkirke, Bjæverskov Ølsemagle, Højelse, Ejby, Sct. Nicolai i Køge, Karise og Store Heddinge kirker.
Brochurerne fås i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer og ved henvendelse til Kirkefondet. De kan også ses og downloades fra www.vejkirker.dk.
Det er 15. gang at Kirkefondet udgiver disse brochurer over vejkirker og andre åbne kirker i Danmark.

Publiceret 09 May 2015 17:15