Det Grønne Hus i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Det Grønne Hus i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Videnscafé om Grøn Omstilling af Køge

KØGE: Det er overskriften på Køge Biblioteks Videnscafé tirsdag den 12. maj kl. 16.00 til ca. 17.30.
Her kan man møde tre forstandige oplægsholdere, der deler ud af deres viden om økologi og bæredygtighed. Tilmelding er ikke nødvendig – bare mød op.
Lene Karin Hansen er én af ildsjælene bag Køge Økologiske Fødevarefællesskab, der blev stiftet i januar 2013. I dag er der 163 medlemmer, som pakker grønsagsposer, laver aftaler med lokale, økologiske fødevareproducenter, arrangerer fællesspisning i Det Grønne Hus i Vestergade m.v.
Marianne Mark, miljø- og naturrådgiver i Det Grønne Hus fortæller om mulighederne i Køge Fællesjord på Egøjevej, hvor der skal dyrkes grøntsager og etableres skovhave og terapihave.
Ditlev Nissen fra Landsforeningen for Økosamfund fortæller om nye græsrodsuddannelser, der er opstået på baggrund af, at familier og lokalsamfund omstiller til bæredygtighed. Han fortæller også om Det Fælles Bedste, et samarbejde mellem grønne foreninger, der inviterer til Grønt Folkemøde i Lejre Økologiske Kommune i april 2016.
I Videnscaféen får deltagerne mulighed for at dele viden og tanker med hinanden og der inviteres til at man kan byde ind med nye skridt og projekter i en fælles vision om et grønnere Køge.
Idéen med Videnscaféen er at få øjnene op for den store viden der eksisterer blandt os almindelige mennesker. Hermed får vi alle lidt mere brændstof til hovedet og en anledning til gode debatter. Skriv til viden@koege.dk, hvis du har en viden, du vil dele med os andre.
pm

Publiceret 09 May 2015 14:00