Bios har nu styr på de stationer, hvorfra ambulancerne skal rykke ud fra 1. september. (Modelfoto).

Bios har nu styr på de stationer, hvorfra ambulancerne skal rykke ud fra 1. september. (Modelfoto).

Beredskab:

Bios har nu styr på alle stationer

Bios har nu styr på, hvor ambulancerne skal rykke ud fra

BIOS skal fra september køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland, og Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet.
For at ambulancerne kan nå hurtigt frem i alle dele af regionen, har Region Syddanmark bestemt, at ambulancerne skal rykke ud fra 41 stationer jævnt fordelt over hele regionen. Til hver station er der præcise krav til placering.
I de seneste måneder har BIOS og Responce arbejdet på at finde lokaler. Det er nu lykkedes, og nu har Region Syddanmark så godkendt placeringen af den sidste af de 41 stationer, der fordeler sig med 13 på Fyn, 13 i Sydvestjylland, ni i Sønderjylland og seks i Trekantområdet.
“Så kan vi sætte flueben ved endnu én af de mange ting, som skal på plads i forbindelse med at BIOS og Responce overtager ambulancekørslen i Region Syddanmark. Der er selvfølgelig mange forberedelser, når man skal overtage så stor en opgave, og jeg synes at mange af enkeltelementerne efterhånden falder på plads,” siger formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V).

Publiceret 09 May 2015 09:00