Optakt:

EfB sætter alt ind på sejr i bundopgøret

Efter en serie på fem kampe uden sejr i Alka Superliga sætter Esbjerg fB alle ressourcer ind på at komme tilbage på vindersporet i lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg IF.
"Vi betragter de sidste seks kampe i sæsonen som finaler, og uanset udfaldet vil kampen mod Silkeborg ikke blive afgørende. Men det er naturligvis en vigtig kamp, og vi vil gøre alt for at få tre point i den bundstrid, vi er en del af," siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.
Silkeborg er placeret på sidstepladsen uden reel udsigt til at klare sig fri af nedrykning, men har i forårssæsonen vist stigende formkurve under den nye cheftræner, Kim Poulsen.
"Det bliver ikke nemt. Silkeborg har vundet svære udekampe mod Randers FC og SønderjyskE, og vi har respekt for, hvad holdet har præsteret i dette forår. Kan vi vise samme energiniveau og gode omgang med bolden som i de seneste kampe – og blive skarpere til at score på chancerne – har vi gode muligheder for en sejr," siger Niels Frederiksen.
Meget tyder på fin tilskueropbakning til kampen, der samtidig er Regionens Dag med indmarch af flere hundrede U10-spillere fra mange af EfB’s samarbejdsklubber inden kampe. Opbakningen fra publikum bar EfB frem til en spillemæssigt opløftende præstation i den seneste hjemmekamp på Blue Water Arena, returkampen i semifinalerne i DBU Pokalen mod FC København for otte dage siden.
"Det giver 5-10 procent ekstra at mærke, at vi har publikum med os. Det skærper den intensitet, spillerne går til kampen med, og det øger troen på sejr," siger Niels Frederiksen.
I forhold til ligakampen mod FC København er Magnus Lekven ude med karantæne. En anden central midtbanespiller, Hans Henrik Andreasen, er tilbage i truppen efter udstået straf.
EfB's trup til kampen i Alka Superliga mod Silkeborg IF lørdag den 9. maj kl. 17.00 på Blue Water Arena:
30. Martin Dúbravka
35. Jonas Jensen
2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
7. Mikkel Vestergaard
10. Emil Lyng
11. Lasse Rise
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
18. Erik Friberg
19. Michael Almebäck
20. Hans Henrik Andreasen
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
25. Jeppe Brinch
27. Robin Söder
32. Daniel Larsson
33. Kevin Mensah

Publiceret 09 May 2015 11:15