Karina med K

I Flindts Fodspor

Af
Jørgen Flindt

En ristet hotdog kan være så mange ting, men denne eftermiddag i pølsevognen ved Abelones Plads, var den ristede hotdog nu alligevel lidt anderledes. Helt sikkert god og der var godt med knæk i det røgede svinekød i lammetarm, men noget var bare ikke som vanlig. Der var nemlig fyldt med østrogen i pølsevognen.
Bevares, mange kvinder spiser også i en pølsevogn, men på bundlinjen står det faktum, at en ristet med det hele eller en pølsemix skyllet ned med en Congobajer, rammer mest mandehjerter. I bogstaveligste forstand.
Der er steder i livet, hvor mænd stadig hersker. Det kan være sig hos de grå plastik-urinaler, der står placeret rundt på Jelling Musikfestival. Det kan være sig på sportsbaren under en Champions League aften. Og det kan være i pølsevognen. Men denne lørdag stod sådan cirka 15 unge damer og grinede og pludrede, og det var nu noget af en overraskelse. Det sker trods alt sjældent, at kvinderne i den grad er i overtal i en pølsevogn.
Men ok, denne lørdag eftermiddag var tingene ikke som vanligt. Min gode ven Morten og jeg havde siddet på Café Loca og lyttet til en argentinsk musiker. Det er sjældent, jeg hører argentinsk musik. Derfra var vi gået på værtshus, for vi fik lyst til et spil keglebillard, hvilket absolut hører til sjældenhederne. Sidst jeg spillede keglebillard var vel tilbage i de glade dage i Vestbyens Fritidscenter for små 30 år siden.
Men vi tog et slag keglebillard, alt mens tre mænd sad og kiggede på, og de kunne alle hurtigt konkludere, at Morten og jeg ville være nemme ofre at slå i et spil kegler, så det fik de ikke lov til. Men sådan er det med keglebillard. Det er sådan en mandeting. Bevares, der er også kvinder, der spiller spillet, men kvinder er vist mest til pool, hvis det endelig skal være. Næ, keglebillard. Det er en mandeting.
Og hvor er det da rart, at der er ting, hvor vi mænd kan have bare en smule overtag. Eller ok, ikke hele tiden, for i pølsevognen havde kvinderne som nævnt overtaget big time, for de var til polterabend, og den kommende brud - Karina med K (jeg spurgte efter hendes navn og straks kom svaret fra flere styks kvindemunde: Karina med K) - var lige blevet færdig med at lave mad til de mange sultne kvinder, så derfor var der tid til at lave min hotdog, og stemningen i pølsevognen var selvfølgelig høj.
Karina med K var blevet klædt ud. Jeg går ud fra, der gemte sig et menneske derinde bag den kæmpe, blonde paryk og den alt for store trøje og benbeskytterne, men det var lidt svært at se.
Karina med K havde valgt at lave en burger til sig selv, og den sad hun så og gumlede, alt mens veninderne pludrede og grinede. Jeg faldt i snak med den eneste anden mand i pølsevognen, en ung håndværker, der også var blevet noget overrasket over alle de mange kvinder i en pølsevogn.
Så der stod vi så, to mænd, der pludselig var på udebane på vores hjemmebane, men det gjorde ikke noget, for det var nu skide hyggeligt. Og hvad pokker. Det var jo kun for en stund.
Og til Karina med K. Jeg kender dig ikke, men jeg vil ønske dig stort tillykke med din store dag. Hvis I skal have hotdogs til natmad ved brylluppet, så skænk mig en lille tanke hen over de ristede løg og glem mig så igen. Men husk, at hvis din kommende mand får lyst til en ristet med hele svineriet eller et spil keglebillard, så lad ham bare gøre det. Han er jo trods alt bare en mand.

Publiceret 10 May 2015 06:00