Pædagog Mette Bach fra Viborg er den første studerende på uddannelsen. Her sammen med Randers borgmester Claus Oman Jensen (V). Pressefoto

Pædagog Mette Bach fra Viborg er den første studerende på uddannelsen. Her sammen med Randers borgmester Claus Oman Jensen (V). Pressefoto

Landets første e-handels- uddannelse åbnet i Randers

Uddannelsesektoren i Randers tilbyder en helt ny uddannelse i e-handel

Af
Martin Schultz

RANDERS En ny 2-årig uddannelse som e-købmand bliver lanceret i regi af e-business Randers, som er et nyt kraftcenter inden for e-handel. Centeret er skabt i et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og virksomheder, uddannelsesinstitutioner og detailhandelen.
”Med denne nye uddannelse udnytter vi vores lokale styrker i Randers,” fastslog direktør Ronnie Bach fra it-virksomheden DanDomain, som er markedsledende i udviklingen af e-handelskoncepter.

På Erhvervsakademiet

Erhvervsudvalget i Randers Kommune er med til at finansiere projektet, så der nu er ansat en projektleder til at varetage den daglige drift af e-business Randers.
Når de første studerende til efteråret sætter sig på skolebænken vil det rent fysisk være på Erhvervsakademiet Dania i Randers.
Men allerede fra uddannelsens begyndelse vil de stifte bekendtskab med rigtige virksomheder:
”Det skal være en praksisnær uddannelse. Der skal være koblet virksomheder på lige fra starten,” fortæller studieleder Susanne Dixen fra Erhvervsakademiet Dania.
“Det er vigtigt, at de studerende har et godt drive,” siger Susanne Dixen.

Publiceret 10 May 2015 09:00