Legeskibet der ligger til kaj i Køge Havn - og er her frem til mandag den 18. maj. (Foto: Mikkel Elbech).

Legeskibet der ligger til kaj i Køge Havn - og er her frem til mandag den 18. maj. (Foto: Mikkel Elbech).

Legeskibet ligger til kaj i Køge Havn

Et skib for leg, fællesskab og dannelse. Skibet er i Køge fra tirsdag den 12. maj og frem til mandag den 18. maj

OPLEVELSER: Danmark har fået et Legeskib, som er ladet med oplevelser og bevægelsesglæde, og det skal inspirere til en forandring af Danmarks blå byrum.
Det er på én gang et kulturskib, et skib for fysisk aktivitet i bred forstand og et skib for leg, fællesskab og dannelse. Legeskibet har mere end 20 stop rundt i Danmark i perioden fra maj til oktober. Legeskibet blev åbnet torsdag den 7. maj ved en stor event på Islands Brygge i København.
Legeskibet ankom til Køge Havn tirsdag den 12. maj - og vil være at finde i Køge frem til mandag den 18. maj.
Danmark er et land med en lang og stolt maritim tradition. Mere end 4 millioner danskere bor i nærheden af en havn.
Samtidig rummer de blå byrum et stærkt og i vid udstrækning uudnyttet potentiale, når det kommer til at danne rammen omkring leg, kulturelle oplevelser, dannelse og bevægelsesglæde.
Det er dette potentiale, som Legeskibet sættes i søen for at indfri. Projektet er opstået i et samarbejde mellem Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden, og Legeskibet repræsenterer en ny tilgang til formidlingen af leg og fysisk aktivitet. Der vil være tilbud til alle aldersgrupper skræddersyet hver enkelt by, som skibet besøger.

En bred vifte af aktiviteter

Konkret præsenterer Legeskibet en bred vifte af aktiviteter tilknyttet en større installation på kajen med to specielt indrettede 20-fods containere: Maritimt inspirerede fælleslege og fællesdans iscenesat af Legematroserne.
Sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen.
Undervisning og demonstration af parkour på Legeskibets store parkourstativ.
Bouldering i Legeskibets specielt indrettede legecontainer.
Sømands-CrossFit-udstyr til træning på alle niveauer.
Bevægelseslege på blødt underlag for de mindste.
Kaste- og kamplege for de lidt større.
Mindst ti forskellige gamle og nye bordspil.
Når Legeskibet besøger de mange byer rundt omkring i landet, vil der flere steder være et fast program sammensat af opvisninger, kunstneriske eller faglige indlæg og livemusik om aftenen.

Maritim play-building

Legeskibet vil desuden invitere den enkelte bys foreninger, virksomheder, institutioner, forvaltninger og borgere til at deltage i maritim play-building – et særligt udviklet koncept, som kombinerer team-building aktiviteter fra Gerlev Legepark med det bedste fra Danmarks maritime kulturhistorie.
Deltagerne på disse halvdagssejlture med Legeskibet leger med metaforen om i fællesskab at sætte et skib i søen og udstikke en kurs, idet de rent faktisk sejler skibet og introduceres til det maritime univers. Undervejs dyrkes søfartsnationens dyder – eventyret, ekspeditionerne og det visionære udsyn.
Målet er at inspirere byens beslutningstagere og forskellige aktører til efterfølgende at skabe udvikling og nye samarbejder på tværs af fagområder og kompetencer.
Læs mere på www.legeskibet.dk.
pm

(Foto: Mikkel. Elbech).

(Foto: Mikkel. Elbech).

Publiceret 10 May 2015 07:00