Sct. Jacobi Kirke skal renoveres

Kirken skal gennem en større renovering

Af
Af Kim Schou

Sct. Jacobi Kirke i Varde står overfor en større renovering.
Det betyder, at kirken lukkes fra og med 10. maj 2015 og forventes genåbnet den første søndag i advent 2015.
I lang tid har kirken set frygtelig trist ud indvendigt. Vægge og lofter er blevet sværtede. Malingen er skallet af bænkene. Går man kirken efter i sømmene, vil man opdage at varmeanlægget er nedslidt og meget andet. Det er ca. 60 år siden, at kirken blev restaureret sidste gang. Nu er det blevet tid til, at den friskes op igen.

Åbner til advent

Når kirken åbner igen 1. søndag i advent, vil den se helt anderledes lys og venlig ud. Der vil være kommet ny farvesætning, ny belysning, nye bænke og stole. Der vil også være kommet nyt lydsystem og kameraer vil kunne sende gudstjenesterne via internettet til f.eks. byens plejehjem. Sagt med andre ord: Kirken vil blive restaureret og moderniseret, men med respekt for dens historie.
 
 

Østerlund Kirkesal

I mellemtiden rykker man ud i Østerlund Kirkesal. Østerlund Kirkesal er Vardes kirke ”nummer 2” og er i sig selv en lille perle. Erik Heides smukke kirkeudsmykning er en fortælling i sig selv. Rummet er intimt og vil være en værdig og smuk ramme omkring gudstjenester, dåb, bryllupper og begravelser. Samtidigt vil det give os en mulighed for at prøve nye ting af. F.eks. vil der være kirkekaffe efter alle gudstjenesterne kl. 10.30.

Publiceret 10 May 2015 11:30